Поредна катастрофа окървави пътя убиец Русе - Бяла

Поредна катастрофа с двама оцелели по чудо окървави пътя убиец Русе - Бяла. Инцидентът е станал в 8,13 ч. сутринта в района на Индийска колиба, където лек автомобил "Ауди" се преобръща на завой.

53-годишният шофьор и 46-годишната му спътничка са откарани веднага с линейка на Спешна помощ в МБАЛ - Русе. Те са оставени на лечение с различни травми.

Автопроизшествието се изяснява от започналия оглед. Движението на главния път в района не е преустановено и се регулира от полицейски мотопатрули.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" вече отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев вече разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

За да се ограничат инцидентите, е изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.

Коментари

Задължително поле