Психично болна проститутка събори акт на КАТ в съда

Проститутка от Русе събори акт за 300 лв. на Пътна полиция - КАТ в съда. Районните магистрати отмениха наложената глоба за неизпълнено полицейско разпореждане на бул. "България" след 4-годишна сага с сексжрицата.

М.Х. е засечена да предлага плътски услуги на преминаващи шофьори още на 12 август 2011 г. Служител на реда я предупреждава писмено да не виси по околовръстното шосе, защото може да предизвика катастрофа. 5 месеца по-късно тя е хваната в същото нарушение и отнася акт за 300 лв.

Случаят стига до съда, но "магистралката" обжалва наказателното постановление. Тя представя документи, че е психично болна и моли да й отменят глобата. Магистратите откриват по делото, че "извършеното нарушение не е правилно установено".

Проститутката е изпълнила писменото разпореждане и полицаите неправилно са обвързали повторната й поява с първото предупреждение, мотивира се съдът. А психичното й заболяване "изключва възможността за административно-наказателна отговорност".

Това е първият случай на отменена глоба на проститутка в Русе, сочи съдебната статистика. Ако не са осъждани, представителките на най-древната професия отнасят административни глоби по 1000-1500 лв. за нетрудови доходи. Част от присъдите им е да отработват общественополезен труд и да не напускат нощем местата, където живеят.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони