Джъстин Бийбър повтори рекорд на Джон Ленън

Джъстин Бийбър превзе британската класация за сингли, като три песни от новия му албум влязоха в челната петица - постижение, което не е правено от 1981 г., когато посмъртно го отбеляза Джон Ленън, съобщи Ройтерс.

Песните „Sorry”, „Love Yourself” и „What do you Mean” на канадския певец заеха първо, трето и пето място. „Sorry” дори измести „Hello” на Адел на второ място. През януари 1981 г., месец след убийството на Джон Ленън неговите песни „Imagine”, „Happy Xmas (War is Over)” и „(Just Like) Strating Over” заеха също първо, трето и пето място.

Песните на Джъстин Бийбър са от новия му албум „Purpose”, от който бяха продадени 90 000 копия тази седмица. Всяка песен от него попадна в класацията топ 100 на синглите.

Бийбър обаче не можа да победи „Уан дайрекшън” за първото място в класацията на албумите. Канадският певец и британската група издадоха албумите си в един и същи ден, но от „Made in the A.M.” на „Уан дайрекшън” бяха купени 93 000 броя и вече е най-бързо продаващият се албум на 2015 г. в Обединеното кралство.

И двата албума „Purpose” и „Made in the A.M.” подобриха рекорда в стрийминг платформата Спотифай. Новият рекордьор е „Purpose” на Бийбър с 205 милиона стриймвания в света. „Made in the A.M.” е стриймван 106 милиона пъти и също подобри предишното най-високо постижение, което беше на канадеца Уикенд и албума „Beauty behind the Machine” с 90 милиона стриймвания.

На трето място в британската класация е „If I Can Dream” на Елвис Пресли.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица