Детската Евровизия откри бъдещите звезди

“Мамо, мамо, още много ли остава?” Едното момиченце дърпа ръката на майка си, а другото е заето да търси из опашката още деца. Те поне не липсват. На един възрастен се падат средно по две хлапета в най-добрия случай. Малчуганите от фамилията са събрани и поверени на грижите на нагърбилия се със задачата да ги заведе на тазгодишното издание на детската Евровизия. Нетърпението расте с всяка минута, както и опашките пред „Арена Армеец”. Неуспелите да си купят билети за финала имаха възможността да гледат спектакъла един ден по-рано на генералната репетиция, която беше и Финал на журито.

Шоуто за публиката в залата започва почти час по-рано. За тв зрителите остава скрита подготвената за гостите изненада. Брадчедите Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров водят минишоу преди големия концерт. На сцената се качват талантливи българчета, които показват майсторство в народните танци. Прозвучават гайда и цигулка, а в края Мако от Makosa Nostra изнася един бърз урок по танци.

Сцената е с впечатляващи размери - почти 700 квадратни метра. 400 движещи светлини изпълват залата, а големи LED стени и разноцветни рингове задържат вниманието. Изпълнителите са деца, но колосалната сцена и многобройната публика не ги плашат. Те излизат на сцената така, сякаш тя им принадлежи, а публиката няма как да не ги хареса.

Разделени в три групи се представят всички участници, като първа е Сърбия. Ясно е, че участниците могат да пеят, но освен глас те демонстрират и артистичност, самоувереност и се държат като завършени изпълнители. Техническите проблеми не могат да ги уплашат и когато на първата галавечер Ивана и Магдалена от Македония трябва да прекъснат изпълнението си и да започнат отначало, гласовете на момичетата не трепват.

Феерични, грациозни и женствени повечето малките дами залагат на по-баладични изпълнения, а някои показват и танцовите си умения. Шалиса от Холандия сама си акомпанира на пианото, покрито със свещи, а Дестини от Малта за секунди завладя залата и кара публиката да пее и танцува с нея.

Момчетата също идват със самочувствие. Преди още да са започнали изпълненията си, те вече са влезли в образ, със или без балет зад гърба си.

Под бурни аплодисменти и овации Габи и Иван представиха България, а изпълнението им на “Цветът на надеждата” докосна и тези, които не знаят български.

В петък вечерта на Финала на журито, на който музикални експерти от участващите страни дават своята оценка, най-много точки събра Анна Тринчер от Украйна. Късно снощи и публиката даде своя вот, който определя останалите 50% за крайното класиране.

Както каза водещата Поли Генова, с това издание конкурсът отбеляза своята 13-а годишнина и вече е тийнейджър, а тийнейджърите така празнуват рождените си дни - с много танци и нови мечти за сбъдване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица