Жена пострада от клон на падащо дърво на ул. "Оборище" в София

Жена е пострадала от клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ заради силните ветрове. Тя е с фрактура на крака, съобщава Нова телевизия.

Поражения от бурния вятър в цялата страна. Аварийни екипи са отстранявали цяла нощ паднали дървета и клони в София, затиснати под тях автомобили и прекъснати електрически жици.

Сред най-пострадалите са кварталите в западната и южната части на града. Там и пораженията са най-сериозни. А аварийните екипи на столичната община не успяват да реагират на всички сигнали.

Контейнери за смет в средата на улиците, паднали рекламни пана, изкоренени дървета. Най-сериозния, до момента, инцидент е със светофар, съборен от вятъра, на едно от най-натоварените кръстовища в София – на бул. „Цар Борис Трети” и Горнобански път. За щастие инцидентът се размина без пострадали.

Автомобил на кръстовището на булевард „България” и улица „Нишава” беше буквално премазан от паднало отгоре му дърво.

Екипите по поддръжката на уличното осветление работиха през изминалата нощ по възстановяване на прекъснато осветление. Вятърът скъса кабели на уличното осветление, като най-много сигнали са постъпили от кварталите „Павлово" и „Овча купел".

Паднали клони, дървета, козирки и рекламни пана в цяла Варненска област. При сигналите няма данни за пострадали. По-големите клони и дървета вече са отстранени. Пика на ураганния вятър във Варна е бил тази сутрин около 05:00 часа, когато поривите са достигали 22 метра в секунда. От летище Варна съобщиха за Нова ТВ, че полетите се изпълняват без закъснение. Всички пристанища са затворени.

Натрошени прозорци, паднали дървета и клони е предизвикал през изминалото денонощие бурният вятър в Бургас. Всички пристанища са затворени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини