Бурен вятър срути бор върху къща край Монтана

Силен вятър вилня в събота в област Монтана. Щормът пречупи голямо дърво и го хвърли върху покрива на селска къща, а друг дом едва не пламна от преплетени от вятъра ел. проводници. При инцидентите няма пострадали, съобщиха от полицията.

Сприята, която се изви в района на Монтана в събота следобед, скърши като суха клечка половинвековен бор в село Охрид. Стволът се срути върху къща, но стопаните се отърваха само с уплаха. Хората веднага потърсиха помощ и на мястото пристигна екип огнеборци. Пожарникарите обаче не успяха да махнат дървото, тъй като се оказа, че за нарязването му е необходимо да пристигне вишка. Операцията по отсраняването на бора продължи и в неделя.

Собствениците на останала без ток къща 22 звъняли на ЧЕЗ, за да искат отстраняване на аварията, но никой не им отговорил, оплакаха се хората. Вятърът, който достигна 22 м/с преплете и проводници в планинския район и искра от жици подпали греда на къща в село Копиловци. Бързо отзовалите се на сигнала пожарникари обаче предотвратиха бедствие. Вятърът раздуха и запалени край села и градове пожари и огънят изпепели 850 дка треви и храсти в районите на Монтана, Берковица и вършец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони