Украйна може да определи взривяването на електрически стълбове като терористичен акт

По информация на началника на РПУ за борба с престъпността в Украйна Иля Кива, в момента се решава въпросът за квалификацията на инцидента с електрическите стълбове като терористично нападение или като щета на имущество, предаде РИА Новости. Той отбеляза също, че последната нощ са избухнали две експлозии в момент, когато силите за сигурност и активистите са се намирали на значително разстояние, за да дадат възможност на експертите да заземят електрическите проводници, предава Фокус.

И четирите електрически далекопроводи в Херсонска област са унищожени и съществува риск регионът да остане без светлина, заяви съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Иван Варченко пред телевизия „112 Украина“.

В петък, в Херсонска област бяха взривени електрически стълбове, които доставят енергия на Крим и южните райони на Украйна. Освен екипите по ремонта, на мястото пристигнали и активисти против блокадата на Крим, които искат да се предотврати възобновяването на пълните доставки на електроенергия към полуострова.

Коментари

Задължително поле