Христо Стоичков за „Ел Класико“: Безпомощен бял балет

„Много се забавлявах и радвах, докато гледах „Ел Класико“ - коментира Христо Стоичков за „Труд“ от Маями голямото дерби „Реал“ - „Барселона“ (0:4). - Всичко си беше класическо. „Барса“ игра както може. Или по друг начин казано - вълшебно. А в „Реал“ не видях абсолютно никакви идеи, пълна липса на организация. Футбол така не се играе. Разликата между двата отбора е шест точки. А като се имат предвид директните двубои, е реално седем! Нали не очаквате различен развой на „Камп Ноу“ напролет? Сега „Барселона“ може да прави каквото си иска. Но разбира се, трябва да има и едно наум. Категорично съм против да се говори, че титлата е спечелена. Сезонът още дори не е преполовен. Спокойствието обаче е много важно, защото догодина ще дойдат и големите битки в Шампионска лига. Тогава ще е хубаво да сме доста напред в първенството.

Винаги обаче е приятно да гледаш колко назад е „Реал“. Резултатът можеше и трябваше да е много по-голям. Сега всички се възхищават на Луис Суарес и Неймар. Да, страхотни са! Но аз искам да наредя до тях и вратаря Клаудио Браво. Имаше няколко ситуации, в които се намеси забележително. Когато един отбор има сигурен вратар, напред е много по-лесно. Не че ако „Реал“ бе вкарал гол, резултатът щеше да е кой знае колко различен. Браво обаче се погрижи да няма излишно напрежение. Затова и за него давам най-висока оценка.

Радвам се, че Лео Меси пак е на терена. С него „Барса“ става още по-силна. Последните два месеца обаче са най-доброто доказателство, че по света има много специалисти в кавички. Наслушах се как „Барса“ не е „Барса“ без Меси. Глупости. Неймар и Суарес го показаха достатъчно нагледно. И в Мадрид три от головете паднаха, когато Лео не беше на терена. Много ме е яд, че Мунир изпусна положението накрая. Петицата щеше повече да приляга на мача. А щеше да е супер и за неговото самочувствие.

Кристиано Роналдо? Не ме занимавайте с проблемите на „Реал“. Да си ги решават. В испанския футбол отдавна властва грандът на Каталуня.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят