Вятърът отслабва, утре по-хладно и с валежи

Още през нощта вятърът в по-голямата част на страната ще отслабне. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) пред "Фоксу".

Вятърът достигаше 20-30 метра в секунда, а по върховете на планините е бил неизмерим. 24 градуса е била най-високата температура за деня. Отчетена е в Ахтопол и Пловдив. 23 градуса е било в Пазарджик и Русе.

 Утре ще е по-хладно, ще превалява дъжд.

Временни разкъсвания на облачността ще има преди обед над западната половина от страната. Вятърът вече ще е слаб. А дневните температури ще са по-ниски, максималните между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното.

Преди обяд над планините вятърът все още ще е силен, от запад, но с тенденция на отслабване, а към края на деня ще стане от юг - предимно слаб. Облачността ще се задържи значителна, билата по-често ще са в облачния слой. Ще има и превалявания, над 2000 метра от слаб сняг. Дневната температура на 1200 м.н.в ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето