Съдия, оправдан за подкуп, съди подкупен катаджия за 30 лева

Викат на разпит и шефа на столичния КАТ Тенчо Тенев

Съдия Петър Сантиров, който бе окончателно оправдан по обвинение за подкуп от 20 000 евро, ще съди подкупен катаджия.

Сашо Тръпков, който преди година бе заснет от любителска камера да прибира рушвети от шофьори, ще се изправи в сряда пред Софийския градски съд. Той ще отговаря, че взел 30 лв. рушвет и съставил документ с невярно съдържание.

Униформеният спрял шофьор на столичния бул “Стефан Тошево” на 13 ноемери м.г. Забелязал го, че отнел предимство, а освен това бил и без колан. Тръпков предложил да не му състави акт с думите:“Дай една двайсетачка и бегай”.

Размахавал палка и пред БМВ. Видял, че водачът е без колан. Не се стърпял и му поискал 10 лв. Сценката обаче била заснета от бдителен студент, който бил на балкона си. След това качил видеото в социалните мрежи и то за три часа събрал 80 000 гледания.

В същото дежурство Тръпков спрял на шофьор, който говорил по телефона, описал го като пешеходец, пресякъл на червено, и така му написал фиш за 20 лв. вместо за 50.

Един от свидетелите по делото е шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Ако съдът признае вината на Тръпков, той може да лежи до 10 г. в затвора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право