Облачно, но топло време днес

Днес през деня ще е предимно облачно, ще има и превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над западната половина от страната. Вятърът вече ще е слаб. Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното. Дневните температури ще са по-ниски, максималните между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за „Фокус”.

Преди обяд все още по Черноморието ще е с умерен вятър, но по-късно и там ще отслабне. Времето ще е предимно облачно, ще има и превалявания.. Максималните температури ще са 14°-15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е около 3-4 бала с тенденция на отслабване.

Преди обяд над планините вятърът все още ще е силен, от запад, но с тенденция на отслабване, а към края на деня ще стане от юг - предимно слаб. Облачността ще се задържи значителна, билата по-често ще са в облачния слой. Ще има и превалявания, над 2000 м.н.в от слаб сняг. Дневна температура на 1200 м.н.в около 8°, на 2000 около 1°.

Коментари

Задължително поле