Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Измамници опитали да вземат жилището на психичноболни жени

Опит за имотна измама на хора с психични отклонения – това се случва с Виолина и Силвия Димитрови, майка и дъщеря, които от години страдат от шизофрения и се лекуват в психиатричната болница „Свети Иван Рилски“, съобщава Нова телевизия.

Съпругът на Виолина и баща на Силвия е починал. След смъртта му двете жени наследяват дял от къщата му и част от имот към нея, който се намира в кв. „Филиповци”, район „Люлин”.

Преди няколко дни в деня за свиждане в клиниката ги посещава тяхна съседка и мъж, който те бегло познават.

„По време на свиждането, което за късмет се е осъществило вътре в столовата, дежурната сестра установява, че тези две лица, представили се за техни познати, им подават някакви листа за подписи.

Усъмнила се е, извикала е дежурния лекар, който е установил, че това са предварителни договори за покупко-продажба на собственото им жилище”, обясни д-р Цветеслава Гълъбова –директор на болница „Свети Иван Рилски”.

Жената, която се записва в книгата за свиждане като посетител на Виолина и Силвия, се казва Милена Първанова. Къщата ѝ е съседна до тази, която наследяват двете.
Другият посетител не се легитимирал. Документът, който подписва Силвия, е предварителен договор между нея и Милена, с който продава дял от къщата – (29 квадрата), и една трета част от парцела към нея за 9000 лева.

„По този повод е идвала полиция, защото е направен един изключително нагъл и груб опит да бъдат ощетени психиатрични пациенти по най-гадния начин – чрез имотна измама”, заяви д-р Цветеслава Гълъбова.

„Този предварителен договор е много опасен, защото това е опит за много грозна, безскрупулна измама. По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама”, обясни адвокат Марин Марковски.

„Случвало се е нотариуси да идват на портала с подставени лица, но толкова нагло и арогантно поведение за първи път – да влезнат вътре и пред очите на персонала да ги накарат да подпишат предварителни договори”, коментира д-р Гълъбова.

Милена Първанова е съседка на Силвия и Виолина. Двамата със съпруга ѝ са изкупили другите дялове от имота, остава частта на двете жени. Милена е служител в пощата в район „Люлин”. Там именно двете жени се запознават с нея, докато взимат пенсиите си.
„Известно е, че нашите пациенти са много манипулируеми, много лесно може да им се внуши нищо. Така че те първо ги обработват, контактуват с тях”, обясни д-р Гълъбова.

„Имат уговорки с нотариусите, които ще извършат сделките о ако полицията не вземе мерки, има опасност тази най-нагло да доведе докрай тази процедура и да вземат един имот, който никак не е евтин”, обясни адвокат Марковски.

Близките на Милена – съпругът ѝ и племенникът ѝ са решени да доведат нещата докрай. Повече от час те убеждаваха медията да не излъчва този репортаж.

А Милена не пожела да застане пред камерата, въпреки опитите на телевизията в продължение на няколко дни. Полицията работи по случая. Има образувана преписка, разпитан е персоналът на болницата, събират се доказателства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.