Сеп Блатер: Бях между ангелите, които пееха, и дявола, който палеше огъня

"Бях близо до смъртта. Бях между ангелите, които пееха, и дявола, който палеше огъня. Но ангелите бяха тези, които пееха."

С тези думи дългогодишният президент на ФИФА Сеп Блатер описа в интервю за RTS изживяването на трудните мигове, когато беше приет в болница заради здравословните си проблеми.

"Напрежението беше огромно. В един момент тялото просто казва "не", "достатъчно". Ако имаш силна психика, можеш да издържиш", казва швейцарецът.

Блатер е разследван от етичната комисия на ФИФА. Той е отстранен за 90 дни от поста си, като може да получи ново наказание.

Швейцарецът каза, че съжалява, че не се е оттеглил от президентския пост след световното в Бразилия преди година.

Блатер обяви, че лично той счита колегата си от УЕФА Мишел Платини за "честен човек" и допълни, че се надява санкциите към двамата да бъдат снети и президентът на европейската централа да спечели предстоящите избори.

"Лично аз мисля, че той ще спечели изборите, ако участва в тях. Това ще бъде най-доброто нещо за ФИФА. Аз обаче бях длъжен да напусна поста си след световното първенство в Бразилия, но не го направих и сега съжалявам".

"В този момент съм длъжен да кажа следното на себе си - достигнах възрастта за оттегляне, свърших добра работа и повече не мога да направя", добави швейцарецът.

Блатер и Платини са наказани от Етичната комисия към ФИФА и все още не е ясно дали французинът ще бъде допуснат до вота, който е насрочен за 26 февруари догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт