Криминалисти иззели над 3,5 кг дрога в Търновско

Криминалисти от Горна Оряховица и Полски Тръмбеш са открили и иззели над 3,5 килограма дрога при проведени полицейски операции за противодействие разпространението и продажбата на наркотични вещества във Великотърновска област.

В петък служители на Районното полицейско управление в Полски Тръмбеш извършили проверка на лек автомобил "Ауди", управляван от 29-годишния А. Д. В колата униформените се натъкнали на суха тревиста маса, с тегло 17 грама, която при извършен полеви наркотест реагирала на канабис. При претърсване в жилище в града, обитавано от 61-годишния В. М. пък в бидон под навес към къщата са намерени 3,350 кг канабис.
Наркотичното вещество е иззето. А. Д. и В. М. са задържани за 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Същата вечер в Горна Оряховица е извършена проверка на двама мъже на 19 и 20 години. Зад бордюра, на който били седнали младежите имало смачкан лист от тетрадка и целофан, съдържащ две парчета бяло твърдо вещество, което се оказало 1 грам амфетамин. 19-годишния Г. Н. признал, че амфетамина е негов. Горнооряховецът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Ощоло 22,35 часа в петък в Лясковец е извършена проверка на трима младежи. Намерена е кутийка, съдържаща 1 грам марихуана. 18-годишният Е. В. заявил, че дрогата е негова и е задържан за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони