Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Мартеници – късмети, изскачат от орехи

Алисия: Имам мъж до себе си, но не е популярен

Взрив от хепатит в Сунгурларе миналия декември, болните намаляват Общината няма пари за ваксини

Шумен почита актьора и театрален шеф Илия Раев

Мохамед Халаф: Всичко около „Ислямска държава“ е пропаганда и преследване на лични интереси

Повече от година се бомбардират позиции на „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак и съобщават какви са разрушенията – ако започнем да събираме тези щети, ще видим, че отдавна нямаше да я има „Ислямска държава“. В този контекст мисля, че всичко е пропаганда. Повече от два месеца след руската военна намеса няма абсолютно никакво развитие в ликвидирането на тази организация, напротив тя си напредва в други части. Това каза пред БНР журналистът Мохамед Халаф.

Според него, групите на „ИД“ на територията на Европа не са от сега, те се организират, имат си начини на координация помежду си и според това, което казват, могат да се прогнозират нови нападения:

Те променят дневния ред на Европа, Шенген се разпада, европейците вземат нови мерки за сигурност и се отказват сами от своите ценности…Искат да направят разкол между емигрантите, живеещи от десетилетия в Европа, цели се разпалването на религиозен и цивилизационен конфликт. Това ще предизвика политика, която още повече ще радикализира тези малцинства. Това ще засили и националистическите партии, които ще придобият по-голяма тежест.

Провалената политика на САЩ и ЕС в страните от Близкия изток и Северна Африка – това е генезисът на „Ислямска държава“, коментира още Мохамед Халаф, като изтъкна, че всяка държава използва картата „ИД“, за да следва своите лични държавни интереси. Докато САЩ имат неясна и колеблива позиция, Европа сменя политиката си относно конфликта в Сирия, а Русия настоява на своето, не може да има решение на конфликта, подчерта Халаф. На срещите на високо равнище, решаващи бъдещето на сирийския народ няма представители нито на сирийската опозиция, нито на сирийските управляващи, отбеляза в коментара си журналистът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.