Световен портал описва десетте най-популярни забележителности във Велико Търново

Най-големият световен туристически портал TripAdvisor описва популярните забележителности във Велико Търново. Кампанията на платформата е кръстена "Десет неща, които трябва да направя във Велико Търново". Тя е достъпна на повече от 30 езика, на които е преведен сайтът. Различни интернет страници и блогове с туристическа насоченост също публикуват информацията от първоизточника.

За Велико Търново авторите на туристическото проучване поставят на първо място посещение на крепостта Царевец. Следват запознаване с автентичните занаяти с разходка по Самоводската чаршия и тур до Преображенския манастир. Паметникът на Асеневци, храмовете "Св. Св. Петър и Павел", "Св. Четиридесет мъченици" са на четвърто, пето и шесто място в списъка с препоръчани обекти.

Останалите места в Топ 10 заемат римският град Никополис ад Иструм, Мултимедийният посетителски център "Втора българска държава" и Констанцалиевата къща в Арбанаси. Участие в безплатните пешеходни турове, организирани от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов", също попада в списъка на нещата, които един турист задължително трябва да направи в старата българска столица.

В популярния сайт Велико Търново се представя с общо 23 туристически обекта и услуги. В класацията попадат музеи, църкви, търговски обекти със сувенири и подаръци, галерии и заведения. Част от забележителностите, които попадат в полезрението на световната интернет платформа, бяха включени в европейски проекти за подобряване на туристическата инфраструктура и атракции, спечелени и реализирани в първия управленски мандат на кмета Даниел Панов. По негова идея в този период бе създаден и Мултимедийният посетителски център "Царевград Търнов".

Коментари

Задължително поле