Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Армията търси гвардейци Ръстът да е до 185 см

Либия не иска мигрантски центрове на своя територия ЕС няма да ни изкуши с пари, каза премиерът Ал Сарадж

Туркиня и децата й са изчезнали на гръцко-турската граница при река Марица

Постоянният представител на Русия в ЕС: Гърция изгони руските дипломати под действието на външен импулс

Мишел Барние: Може да не се стигне до споразумение за Брекзит

„Еърбъс“ показа соларен дрон

Апелативният съд в Търново отмени решение за отказ за отнемане на имущество за 3,6 млн. лв на Георги Вълев от „Килърите“

И Ботас остава в „Мерцедес“

Дирят издайници в „Роскосмос“ Похитена е свръхсекретна информация за новите хиперзвукови оръжия

Люта конкуренция между отличници за вход в Медицинския университет във Варна

Министър Ангелкова: Очакваме над 5,5 млн. чуждестранни туристи това лято

Най-малко 14 ранени след нападение с нож в Германия Извършителят е задържан, няма загинали

Ученик залепи нецензурна бележка на учителка, тя накара целия клас да препишат неприличните думи

Петокласник залепи на гърба на учителка нецензурна бележка, а след няколко дни обидената преподавателка по руски език питала учениците какво означава фразата и ги накарала да напишат същите думи.

Случката се разиграла в ОУ“Панайот Волов“ в шуменското село Тодор Икономово миналата седмица. В понеделник просветният инспекторат в Шумен започна проверка, след като научи за инцидента от медии. Директорът на школото Христо Тодоров обясни пред „Труд“, че е взел решение да накаже ученика със „забележка“, но умуваше да наложи наказание и на учителката Надежда Ганчева по Кодекса на труда.

Старият ученически номер се разиграл в часа по руски език на Ганчева, преподавателка с 20 г. стаж. Унизителната бележка била залепена с тиксо на гърба й, но госпожата не усетила. Разбрала чак в междучасието от свои колеги, които зърнали надписа. Ужасила се, когато й превели написаните на турски език две думи. Шегата не била безобидна. Фразата означавала нещо като сексуално самопредлагане, обяснява директорът Христов. Той е категоричен, че подобен грозен израз не е нито за изговаряне, нито за писане и е крайно унизителен.

Той поискал писмено обяснение за случая и от учителката и така разбрал, че в следващия час по руски Ганчева написала фразата на черната дъска и потърсила обяснение от класа. Стигнало се до извинение от учениците, но единствен авторът на бележката се държал самонадеяно.

Последвало и негодувание от родители, които не били съгласни с общото разискване на проблема в клас. Според Тодоров, случаят с бележката е плод на лошо домашно възпитание, подобни неща не се говорят в училищна среда. Петокласникът нарушител бил доста палав.

276 деца учат в школото в голямото село от шуменската община Каолиново. От просветния инспекторат обясниха, че също ще излязат със свое становище, когато изяснят подробностите.

Пред инспекторите директорът на училището обяснил, че със забележка са наказани и ученикът, и учителката. От инспектората са препоръчали педагогическият съветник в училището да работи с 5-ти „а“ клас за разясняване на правата и задълженията на ученик-учител, а целта е недопускане на повече подобни ситуации, каза шефката му Светлана Милева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.