Безпартиен шеф на избирателна комисия стана секретар на община Търговище

Шефът на Общинската избирателна комисия в Търговище Христалина Халачева е назначена за секретар на кметството от понеделник.

Тя поема поста от дългогодишния секретар Валери Симеонов, който напусна общината след смяната на ръководството, въпреки че му е бил предложен друг пост.

Халачева е безпартийна. Има три магистратури в сферата на управление на здравеопазването и по публична администрация. Досега работи в Регионалната здравна инспекция в Търговище, където близо 10 год. е шеф на дирекция "Административно, правно, финансово и стопанско обслужване".

Тя е поканена да заеме мястото на секретар на общинската администрация от новия кмет д-р Дарин Димитров от ГЕРБ.

В Общинската избирателна Халачева беше от квотата на същата партия.

Назначаването на секретар е първото обявено ново име в общината, която в последните 16 год. се управлява от д-р Красимир Мирев (БСП), който отказа да се кандидатира за нов кметски мандат.

Очаква се нова структура на общината, но Димитров заяви, че няма да има политически чистки и няма да допусне напрежение в администрацията. Той покани и всички представени в общинския съвет формации да се включат с експерти в управлението на общината.

Вече е ясно, че постът си запазва досегашният зам.-кмет Емине Якубова от ДПС, която отговаря за социалната политика в предния мандат. На мястото си до пенсия, близо месец, остава Диян Дечев. До дни се очаква да бъдат обявени имената на нови заместници от ГЕРБ и АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони