102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Бенямин Нетаняху се е самоизолирал след контакт с болен от COVID-19

„Индипендънт“: Повече от половината британци искат страната да напусне ЕС

Повече от половината хора във Великобритания искат страната да напусне Европейския съюз. Това показват данни на проучване, изготвено за британския в. „Индипендънт“, цитирано от БГНЕС.

В него са участвали 2000 души като то е проведено миналата седмица след атентатите в Париж, при които загинаха 130 души. Въпреки, че някои от участниците в кампанията за излизането на Лондон от ЕС се опитаха да направят връзка между увеличения прилив на мигранти и тероризма, според лагера за оставането в Съюза съпричастността на британците към Франция ще помогне за задържането на Великобритания.

Според данните 52% от хората биха искали страната им да излезе от европейската общност, докато 48% са против. Това е и първият път в допитванията на „Индипендънт“ от юни насам, в който лагерът на т. нар. Brexit надделява. Настоящото проучване показва и значително разделение между поколенията като по-младите предпочитат да останат в съюза.

Близо 69% от хората на възраст от 18 до 24 години са за оставането в ЕС, а 31 са против. Подкрепата за оставането в съюза намалява прогресивно с увеличаването на възрастта, достигайки едва 38% при хората над 65 години. За сметка на това в тази възрастова група 62% искат Brexit. Разлика се наблюдава и сред социалните класи в страната. Двете най-високи социални групи във Великобритания предпочитат страната да остане в ЕС, докато по-голяма част от квалифицираните работници и най-ниската социална група предпочитат излизането.

Проучванията се очаква да притеснят участниците в кампанията по оставането, които признават неофициално, че бежанската криза обръща мнението на хората срещу членство в ЕС. Има и притеснения по отношение и на финансирането на двете кампании, като това, че тази в подкрепа на Brexit има по-добро финансиране, посочва „Индипендънт“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.