Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

50 000 войници са нужни за унищожаването на Рака и ИД

За превземането на столицата на Ислямска държава (ИД) Рака в Сирия ще са необходими поне 50 000 войници на терен. В същото време те ще имат нужда от мощна артилерийска подкрепа, танкове и самолети. Това каза британският бригаден генерал Бен Бари пред вестник „Таймс“, цитиран от БГНЕС.

След кървавите атентати в Париж на 13-ти ноември Западните държави, заедно с Русия, се готвят за окончателна разправа с т.нар. Ислямска държава. Това ще бъде „битката на стотина армии“, пише изданието и пояснява, че ще бъде необходимо да се обединят досега непримирими сили, интереси, и надежди за унищожаването на ИД в Рака, където ислямистите вече се подготвят за битката, изграждайки защитни стени и подземни тунели. Трябва да се обединят кюрдите, силите срещу режима на Асад, но и армията на Асад, за която се твръди, че „е една компетентна сила на терен“.

За същата цел ще трябва да се обединят силите на Турция, която е против кюрдите и режима на Асад, но и местните суните и шиити, Русия и САЩ. И чак тогава, с толкова сложна и крехка коалиция, е възможен успех и превземането на Рака. А това ще бъде огромен и решаващ удар срещу силите на ИД. Западните държави трябва да подсигурят и размяна на разузнавателна информация, данни, логистика, медицинска помощ, подпомагане на ранените, включително и и координация на въздушните удари.

Рака трябва да бъде изтрита от земята по подобие на Дрезден през 1945 година, каза от своя страна бившият израелски шеф на Мосад Шабтай Шавит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.