50 000 войници са нужни за унищожаването на Рака и ИД

За превземането на столицата на Ислямска държава (ИД) Рака в Сирия ще са необходими поне 50 000 войници на терен. В същото време те ще имат нужда от мощна артилерийска подкрепа, танкове и самолети. Това каза британският бригаден генерал Бен Бари пред вестник "Таймс", цитиран от БГНЕС.

След кървавите атентати в Париж на 13-ти ноември Западните държави, заедно с Русия, се готвят за окончателна разправа с т.нар. Ислямска държава. Това ще бъде "битката на стотина армии", пише изданието и пояснява, че ще бъде необходимо да се обединят досега непримирими сили, интереси, и надежди за унищожаването на ИД в Рака, където ислямистите вече се подготвят за битката, изграждайки защитни стени и подземни тунели. Трябва да се обединят кюрдите, силите срещу режима на Асад, но и армията на Асад, за която се твръди, че "е една компетентна сила на терен".

За същата цел ще трябва да се обединят силите на Турция, която е против кюрдите и режима на Асад, но и местните суните и шиити, Русия и САЩ. И чак тогава, с толкова сложна и крехка коалиция, е възможен успех и превземането на Рака. А това ще бъде огромен и решаващ удар срещу силите на ИД. Западните държави трябва да подсигурят и размяна на разузнавателна информация, данни, логистика, медицинска помощ, подпомагане на ранените, включително и и координация на въздушните удари.

Рака трябва да бъде изтрита от земята по подобие на Дрезден през 1945 година, каза от своя страна бившият израелски шеф на Мосад Шабтай Шавит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят