98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Зам.-министър Грудев: Над 200 млн. евро са предвидени за ВиК сектора в новия програмен период

Над 200 млн. евро са предвидени през новия програмен период по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в Петата национална конференция „ОП „Околна среда“ и Програмата за развитие на селските райони – в преход към новия оперативен период“, който е организиран от Камарата на строителите в България.

Той допълни, че се очаква през юли 2016 г. да бъде отворен първия прием за инвестиции за сектор „ВиК“ по новата ПРСР. „По него допустими бенефициенти ще бъдат и общините, и ВиК операторите“, добави той.

По време на конференцията заместник-министър Грудев коментира още, че през предходния програмен период са сключени 233 договора със 136 общини, които са на обща стойност 778 млн. лева. „По тях са рехабилитирани 1722 км. водопреносна мрежа, 83 км канализационна мрежа, имаме 326 км. и 518 км изградени нови съответно водопреносна мрежа и канализационна мрежа“.

Според заместник-министър Грудев ВиК секторът е един от най-важните социално-икономически елементи за населените места в България, като той способства и за опазването на околната среда и по пълноценното използване на водните ресурси. По Програмата за развитие на селските райони, имаме вече един изминал програмен период, който показа, че интересът на общините именно към тези проекти е голям, тъй като малките селски общини не могат да заделят средства за финансирането им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.