Измамиха пенсионер в Смолян със 100 лeва рекламна банкнота

Ромка измами пенсионер в Смолян със 100-левова рекламна банкнота.

28-годишната Христина К. пазарувала на павилионче на входа на областната болница. Тя поискала храни за 1 лв. и 15 стотинки и платила с рекламната столевка. Възрастният мъж й върнал ресто от 98.85 лв. После огледал банкнотата и видял, че на нея има рекламни надписи и надпис, че "не е средство за разплащане".

Не разбрах, че са фалшиви, макар че едно момиче ми викаше - не са истински тези пари, каза продавачът Любомир.

Христина платила за баничка със спанак и десертче. Възрастният мъж познава ромката, защото тя постоянно е в района на болницата, но твърди че не очаквал да го излъже.

Жената е задържана за 24 часа в ареста. Срещу нея е образувано досъдебно производство за измама. През полицаите тя си признала, че е подала неистинската банкнота на продавача.

Христина стана първата осъдена в Смолянска област преди две години за системна просия, след като упорито обикаляшеза пари по институциите и областната болница. Ромката има пет деца. По време на делото стана ясно, че повече от година е изхранвала фамилията си с просене на пари. Има още две присъди за подаване на невярна декларация при изкарване на лична карта. През септември т.г. медиците в смолянската болница спасиха живота на най-малкото от петте деца на нейната сестра Ася Костова, което бе прието в смолянската болница слабо като скелет. Момиченцето на година и три месеца тежало 6 кг. Социалните служби от години работят с цялата фамилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право