Зет на Ердоган стана министър

Зет на президента на Турция Реджеп Ердоган е новият министър на енергетиката в кабинета, обявен от премиера Ахмет Давутоглу, предаде АФП. Според неназовани източници той не бил съгласен с назначението на Берат Албайрак, който е женен за най-голямата дъщеря на Ердоган - Езра. На сватбата им през 2004 г. присъстваха и световни лидери, а президентът е особено близък с баща му Садък.

Албайрак е един от многото доверени хора на Ердоган, влизащи в правителството. Вицепремиер ще е бившият финансов министър Мехмет Шимшек, който е уважаван на международните финансови пазари. На поста външен министър се връща Мевлют Чавушоглу, който е добре приеман и от САЩ и от ЕС. Ефкан Ала отново ще е МВР шеф. В кабинета на Давутоглу ще има и две жени - Сема Рамазаноглу е предложена за министър на социалната политика, Фатма Гюлдемет Саръ - на околната среда.

На насрочената за неделя среща на върха ЕС - Турция в Брюксел за мигрантската криза отива премиерът Давутоглу, съобщиха пресслужбата му. От президентството заявиха, че тя не е в програмата на Ердоган.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят