Над 100 палестинци са ранени при сблъсъци с израелски военни по границата на Газа

Цветан Цветанов се срещна с председателя на албанския парламент Грамоз Ручи

Мъж е арестуван в Загреб, след като стреля с Калашник по детска градина

Съдят мъж, дал подкуп за брак на българка с нелегален чужденец

Ирландия легализира абортите след референдум

Мутри отиват на балет – ето какво става

Путин разказвал вицове и се шегувал на срещата с чуждите медии

Колумбия ще стане първият „глобален партньор“ на НАТО от Латинска Америка

Шест души са ранени при сблъсъци в мигрантски лагер на остров Лесбос

Мария Захарова: Следствието по полет МН17 игнорира данните на Русия

Путин: Великобритания обвинява Русия „във всички смъртни грехове“

Тръмп смята, че срещата със Северна Корея все пак може да се състои

Днес е Черешова задушница, почитаме паметта на починалите

Ученик откри стрелба по време на изпит в Индиана, обезвреди го учител

“Левски” през 2017/18: Седем стъпки към Десетата

От БДЦ борят демографската криза с поправки в бюджета

Пакет от предложения за поправки в бюджета между първо и второ четене внесоха депутатите от БДЦ. Предложенията са насочени предимно в борбата с един от най-сериозните проблеми в страна – демографската криза. „Майките и децата имат нужда от реално подпомагане, а не от научни конференции, които не дават практически решения“ – заяви съпредседателят на партията Стефан Кенов, който е един от вносителите.

„Част от програмата на БДЦ е да защитава българското семейство и да се бори за драстично повишаване на раждаемостта в страната. Ние вярваме, че това може да стане само с реално подпомагане. Ще настояваме майките през втората година от майчинството да получават поне минималната работна заплата в размер на 420 лв., а не както до сега 340 лв., защото това е заместващ доход и всяко българско семейство внася по 40 години осигуровки в този фонд. Предлагаме семейните помощи за деца да бъдат по 40 лв. за всяко първо дете и по 50 лв. за всяко второ и трето, за да бъде наложен тридетният модел в България. По същата причина предлагаме помощта при раждане на трето дете да бъде 600 лв., както е за второ, а не 300 лв. Искаме увеличаване на прага за доход на член от семейството на 400 лв. от 01 януари 2016 г. По този начин още по-голяма част от българските семейства ще получат правото на семейни помощи за деца, което означава, че всяко четиричленно семейство с доход под 1600 лв. ще получава детски добавки“, представи подробно предлаганите поправки Стефан Кенов.

БДЦ застава и зад предложенията на КНСБ, като подкрепя исканията за увеличение на максималния осигурителен праг с 10 %, за да могат да се увеличат пенсиите, както и минималното възнаграждение – от 7,20 лв. да стане 12 лв.
„След като има буфер от 2,2 милиарда лева в държавният бюджет, който ние подкрепихме на първо четене, сега предлагаме този буфер да бъде използван за реални стъпки в решаването на демографската криза“, каза още Стефан Кенов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.