Благотворителен театър за 20-годишната Лори. Нужни са 21 444 евро за операцията й

На 2 декември представлението „ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ“ на режисьора Маргарита Младенова по текстове на Валери Петров ще се играе благотворително в помощ на 20-годишната Лорина Мелева на сцената на "Независим театър" в София - ул. "Върбица" 12.

Лори страда от билатерална (двустранна) церебрална пареза на дясната ръка и левия крак.

Претърпяла е многобройни тежки операции, като й предстои нова такава в чужбина. За да бъде направена обаче, семейството на Лори трябва да събере сумата от 21 444 евро, която е непосилна за тях.

За да помогнат състоянието на Лори да се подобри, творческият екип зад „ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ“, Театрална работилница „Сфумато“ и Независим театър протягат ръка към близките на момичето и застават зад каузата „Дари за Лори“.

Представлението ще бъде на 2 декември от 20:00 часа в "Независим театър".

Билети за представлението могат да бъдат закупени на цена от 8.00 лева от касата на Независим театър, онлайн от сайта на Eventim, от билетния център на НДК, касата на „Арена Армеец“, всички бензиностанции OMV, всички магазини на Office 1 Superstore.

Всеки желаещ ще има възможност да дари допълнително средства за Лори в специални кутии, които ще бъдат поставени в театралната зала в размките на събитието.

Дарения могат да бъдат превеждани и на следната банкова сметка:

BGN: BG26PRCB92301025393910

EUR: BG94PRCB92301425393

BIC/SWIFT: PRCBBGSF

Титуляр: Лорина Ламброва Мелева

В „ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ“ участват Августина-Калина Петкова, Александър Недков, Борис Кашев, Борислава Стратиева, Боряна Братоева, Весела Петрова, Виолета Попова, Димитър Банчев, Калоян Трифонов, Михаил Скуджов, Неда Спасова, Сотир Мелев, Станислав Кертиков, Стоил Стоянов и Явор Костов - студенти от класа на проф. Маргарита Младенова.

„Нашето представление страстно спори с О-БЕЗ-ЧОВЕЧАВАНЕТО, възпламенено от

силните поеми на Валери Петров и неговия рицарски, непримирим дух. Защитава маргиналния човек като „свят в света”, като самоценност, която настоява за равноправно място в общежитието и пази жива паметта за това „...Че и ний сме били от рода на хвърчащите хора...”, разказва режисьорът Маргарита Младенова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини