Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Решават утре за ареста на циганин, пребил баба Рецидивистът взел всичките 35 лева на 83-годишната Иванка, за да напазарува

Рамуш Харадинай: Косово няма да отмени митата, докато Сърбия не ни признае

Интензивен трафик по границите на страната

Ученици снимат филм във Велико Търново

Ученици снимат филм „Синьо сирене“ във Велико Търново. Дванадесетокласникът от Американския колеж „Аркус“ в старата столица Димитър Славов е автор на сценария и режисьор.

В няколко класни стаи на СОУ „Емилиян Станев“ са разположени камерите на ученическата продукция. Около 50 момчета и момичета са се записали за участие във филма като статисти.

„Заглавието е метафора. Нали знаете, че синьото сирене първо трябва да се развали, за да стане вкусно, така е и с всичко останало. Особено с важните неща като любовта, приятелството, мечтите, които са разкрити чрез четири житейски истории“, обяснява Димитър Славов.

Младежът пояснява, че в сценария са включени и глобалните теми за образованието, за екологията и за това как хората често забравят колко красива е страната ни.

„Младите хора сме огледало на България и ще кажем честно какво ни вълнува, какво ни харесва и какво ни ядосва тук“, споделя гимназистът.

Освен в училище „Емилиян Станев“, Димитър ще снима на няколко локации във Велико Търново, след това ще излезе извън старата столица и ще обиколи някои от емблематичните места на страната. Готов е вече трейлърът на филма и той ще тръгне в интернет през декември. Самата продукция „Синьо сирене“ трябва да е готова около края на лятото. Дата за премиера все още няма насрочена, защото младият режисьор признава, че не знае колко време ще му отнемат снимките и след това монтажът. Ученикът забелязъл, че много от неговите връстници притежават талант. Когато започнал да реализира идеята си за филма, много бързо събрал около себе си съмишленици и приятели, готови помагат безвъзмездно. Напълно безплатно Димитър ще може да снима и в няколко заведения в болярския град, чиито управители също прегърнали идеята на тийнейджъра, който мечтае да завърши филмова режисура и вече се е насочил към колеж във Виена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.