Премиерът се срещна с генералния директор на Международната организация по лозата и виното

Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Ученици снимат филм във Велико Търново

Ученици снимат филм „Синьо сирене“ във Велико Търново. Дванадесетокласникът от Американския колеж „Аркус“ в старата столица Димитър Славов е автор на сценария и режисьор.

В няколко класни стаи на СОУ „Емилиян Станев“ са разположени камерите на ученическата продукция. Около 50 момчета и момичета са се записали за участие във филма като статисти.

„Заглавието е метафора. Нали знаете, че синьото сирене първо трябва да се развали, за да стане вкусно, така е и с всичко останало. Особено с важните неща като любовта, приятелството, мечтите, които са разкрити чрез четири житейски истории“, обяснява Димитър Славов.

Младежът пояснява, че в сценария са включени и глобалните теми за образованието, за екологията и за това как хората често забравят колко красива е страната ни.

„Младите хора сме огледало на България и ще кажем честно какво ни вълнува, какво ни харесва и какво ни ядосва тук“, споделя гимназистът.

Освен в училище „Емилиян Станев“, Димитър ще снима на няколко локации във Велико Търново, след това ще излезе извън старата столица и ще обиколи някои от емблематичните места на страната. Готов е вече трейлърът на филма и той ще тръгне в интернет през декември. Самата продукция „Синьо сирене“ трябва да е готова около края на лятото. Дата за премиера все още няма насрочена, защото младият режисьор признава, че не знае колко време ще му отнемат снимките и след това монтажът. Ученикът забелязъл, че много от неговите връстници притежават талант. Когато започнал да реализира идеята си за филма, много бързо събрал около себе си съмишленици и приятели, готови помагат безвъзмездно. Напълно безплатно Димитър ще може да снима и в няколко заведения в болярския град, чиито управители също прегърнали идеята на тийнейджъра, който мечтае да завърши филмова режисура и вече се е насочил към колеж във Виена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.