Предупредиха евреите в Германия да не ходят с кипа

Пожар изпепели гаражи и офис на ДПС в родното село на Карадайъ

Вижте някои от обясненията за фантастичната форма на Кейт след раждането

Екоминистерството: Спазвайте противопожарните правила в защитените територии

Апелативният съд в Търново гледал за година 88 дела за предсрочно освобождаване на затворници Пандисчия мотивирал иска си за свобода с Удостоверение от курс за умение за мислене

Война на световете Подиграва ли се поетът Петър Чухов с литературната памет на Вапцаров?

49 филма ще бъдат представени на кинофестивала „Златна липа“

Мая Манолова: Високите сметки за март кредитират безлихвено “Топлофикация София”

Армията праща танкове, ракети и изтребители за парада на 6 май

Две нови пожарни в помощ на горските от Североизтока

Спират водата в някои части на София утре

Руското представителство в ОЗХО получи отговорите на Великобритания на въпросите по случая „Скрипал“

Дуейн Джонсън оповести раждането на третата си дъщеря

Маскирани обраха игрална зала във Видин

СДВР с мерки за охрана на реда заради дербито “Левски” – ЦСКА утре

Уведомяват селата кога остават на тъмно

Кметовете и жителите на населените места в Община Велико Търново вече ще знаят предварително за плановите спирания на тока заради профилактика. Това бе договорено по време на тяхна среща с представители на електроразпределителното дружество “Енерго Про – България”, която бе открита от заместник-кмета на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Решено бе информацията, която се подава предварително до медиите, да бъде изпращана по електронен път до Сдружението на кметовете и кметски наместници “Янтра 2001” и до самите управници. Част от тях се оплакаха, че научават късно за плановите прекъсвания на захранването или узнават едва когато токът вече е спрял.

Дискусията бе проведена по инициатива на кмета на общината Даниел Панов. Кастренето на дървета за създаване на просеки около съоръженията на енергодоставчика също бе дискутирано. Кметовете се оплакаха, че на много места нито се дава заявка къде ще тече подобна дейност, клоните не се премахват навреме, а по-силните дъждове ги отнасят. Занапред на място ще се решава дали дървеният материал ще бъде транспортиран извън селата от енергодоставчика, или ще бъде раздаван на местните жители при заявки от тях. До края на годината ще бъдат оформени просеките около трафопостовете в Килифарево, Хотница, Самоводене, Ветринци, Вечлево, Ялово, Нацовци и Големаните.

Обсъдена бе и пределната възраст на част от трафопостовете и ниското напрежение през уикендите, от което страдат жителите на някои от селата край Велико Търново. Енергетиците отговориха, че местните хора могат да организират подписка и да я внесат до компанията. Според искането следва да се изготви инвестиционно предложение до централата на дружеството за нови съоръжения. Ще се обсъжда и създаването на допълнителна връзка към селата Ново село, Емен, Ветринци, Пушево и Балван.

До средата на следващата година ще бъде подменена цялата мрежа в за средно и ниско напрежение в село Леденик, стана ясно по време на срещата. Кметовете настояват това да се случи и в останалите населени места и поискаха по-лек режим по доказването на щети от токови удари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.