Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Уведомяват селата кога остават на тъмно

Кметовете и жителите на населените места в Община Велико Търново вече ще знаят предварително за плановите спирания на тока заради профилактика. Това бе договорено по време на тяхна среща с представители на електроразпределителното дружество „Енерго Про – България“, която бе открита от заместник-кмета на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Решено бе информацията, която се подава предварително до медиите, да бъде изпращана по електронен път до Сдружението на кметовете и кметски наместници „Янтра 2001“ и до самите управници. Част от тях се оплакаха, че научават късно за плановите прекъсвания на захранването или узнават едва когато токът вече е спрял.

Дискусията бе проведена по инициатива на кмета на общината Даниел Панов. Кастренето на дървета за създаване на просеки около съоръженията на енергодоставчика също бе дискутирано. Кметовете се оплакаха, че на много места нито се дава заявка къде ще тече подобна дейност, клоните не се премахват навреме, а по-силните дъждове ги отнасят. Занапред на място ще се решава дали дървеният материал ще бъде транспортиран извън селата от енергодоставчика, или ще бъде раздаван на местните жители при заявки от тях. До края на годината ще бъдат оформени просеките около трафопостовете в Килифарево, Хотница, Самоводене, Ветринци, Вечлево, Ялово, Нацовци и Големаните.

Обсъдена бе и пределната възраст на част от трафопостовете и ниското напрежение през уикендите, от което страдат жителите на някои от селата край Велико Търново. Енергетиците отговориха, че местните хора могат да организират подписка и да я внесат до компанията. Според искането следва да се изготви инвестиционно предложение до централата на дружеството за нови съоръжения. Ще се обсъжда и създаването на допълнителна връзка към селата Ново село, Емен, Ветринци, Пушево и Балван.

До средата на следващата година ще бъде подменена цялата мрежа в за средно и ниско напрежение в село Леденик, стана ясно по време на срещата. Кметовете настояват това да се случи и в останалите населени места и поискаха по-лек режим по доказването на щети от токови удари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.