Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Цацаров обвини Методи Андреев в конфликт на интереси

Главният прокурор Сотир Цацаров е дал народния представител от ГЕРБ Методи Андреев на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, съобщи БГНЕС.

От думите на обвинител №1 става ясно, че поводът е оказан от Андреев натиск върху полицейски шеф в Пловдив. Според Цацаров, депутатът е искал да назначи свое протеже за директор на РУП – Първомай, като се заканил, че „ще отнесе въпроса по-нагоре“, след като станало ясно, че кандидатът няма нужния ценз.

С това си действие Методи Андреев, като представител на законодателната власт, се е опитал да упражни вмешателство в дейността на изпълнителната власт, смята главният прокурор.

За деянията на Андреев свидетелства бившият шеф на ОД на МВР – Пловдив Пламен Узунов. Депутатът е звънял по телефона на Узунов в началото на тази година със съобщение, че се извършват нередности в РУП – Първомай и това налага смяната на шефа на полицейското управление в града.

Въпреки ангажимента на Узунов да извърши проверка и при необходимост, да докладва на министъра на вътрешните работи, ако се отнася до кадрови промени, Андреев директно му посочил, че има кандидат за поста.

Тъй като действията на Методи Андреев не съставляват престъпление по смисъла на действащия Наказателен кодекс, то главният прокурор Сотир Цацаров е отправил запитване до Комисията по парламентарната етика дали действията на народния представител са съвместими с Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.