Полицията в Бургас на крак заради "бомба" в Дома на нефтохимика

Едно и също лице се обадило девет пъти, накрая съобщило за бомбата

Кметът: Подаването на фалшиви сигнали вече трябва да се инкриминира

Фалшив сигнал за бомба в сградата на Дома на нефтохимика, вдигна полицията в морския град на крак. В 13.23 часа мъж се обадил на телефона на УКОРС и съобщил за поставено взривно устройство.

Полицаи с куче провериха сградата, включително котелното и помещение за евентуално поставено взривно устройство. След час и половина проверката приключи, а бомба не беше открита. Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, планирано за утре, съобщиха от полицията.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че подаването на фалишиви сигнали за бомба вече трябва да се инкриминира. То не само всява паника в момент, в който всички са изправени на нокти заради терористичните актове, но и струва скъпо на държавата. При всеки такъв сигнал, институциите митгновено се вдигат и проверяват, като спазват пълната процедура от струпване на човешки ресурс и техника, каза Николов. Градоначалникът припомни и случаят на летището отпреди броени дни, когато поляк приземи самолет излетял от Варшава към Египет заради "бомба".

„На дежурния телефон към УКОРС - Бургас, човекът, който съобщил за бомбата, от 10.19 часа сутринта до 13. 23 часа осъществил девет поредни обаждания с различни искания, казаха полицаите. В Бургас се пусна слух, че става дума за общественик, който е в лют конфликт с председателя на общинския съвет Константин Луков и искал да провали насрочената за четвъртък сесия на местния парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини