Повече румънци в Двореца в Балчик, отколкото българи

Над 200 000 туристи са посетили Двореца в Балчик от януари до края на октомври, като не българите, а румънците са били най-многобройните посетители.

“Такова нещо не се е случвало през последните години”, коментира директорът на архитектурно-парковия комплекс Жени Михайлова.

Гостите от северната ни съседка, които по принцип с удоволствие посещават балчишката обител на румънската кралица Мария, през 2015 година са били около 65 000, а българските туристи - с 9000 по-малко, следвани от руснаци, германци и поляци.

Повече спрямо миналата година са били гостите от Чехия, Иран и Израел, но като цяло от комплекса отчитат спад на посетителите. Според Михайлова това се дължи основно на геополитическата обстановка. За пример тя посочи намалението с 30 процента на руските туристи, дошли в Двореца.

Ръководството на комплекса в Балчик се опитва да компенсира загубите с организиране на провеждането на повече специални събития - над 20 конгреса, 47 културни прояви, корпоративни срещи.

Хазната на комплекса са попълнили и 59 брачни церемонии и 18 кръщенета, направени в романтичната обстановка на туристическия обект.

През зимата там ще се предлагат и допълнителни услуги. Подготвени са пакети за 8 декември, като нощувка с включена вечеря и безплатна беседа в целия комплекс струва 48 лв. на човек, а пакет за три дни е на цена 90 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони