Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Спортното министерство ще помага за развитие на детско-юношескате школи

Министерството на младежта и спорта ще подпомогне съвместния проект на „Актавис“, Детска футболна академия „Надежда“ и ФК „Локомотив” София за развитие на детско-юношеската школа на „железничарите“. Това обяви министър Красен Кралев, които обеща съдействие за изграждане и подобряване на спортната инфраструктура, на която тренират младите таланти, съобщиха от Министерство на младежта и спорта.

„Няма как да не съм тук и да не подкрепя този проект, защото единственият шанс българският футбол да се върне в световния елит е като се обърне към корените си, към тези структури, които са произвеждали големи легенди. Това сътрудничество е един прекрасен пример как бизнесът и спортът могат да говорят на един език, да вървят ръка за ръка и да правят успешни проекти в името на здравето на нацията и в името на бъдещето на нашите деца. Такава беше и основната цел на моята лекция, с която обиколих през пролетта повечето областни градове – да срещнем бизнеса със спортните клубове. Да научим спортните клубове, че не бива да говорят за наливане на пари, а за съвместно сътрудничество, от което съответната компания да има полза и възвращаемост на инвестициите”, заяви Красен Кралев.

Спортният министър подчерта, че проектът е много важен не само, защото школата на „Локомотив” София ще се възроди, а и защото ще даде пример за всички останали компании и футболни клубове, как трябва да се подхожда при търсенето на финансиране и при осъществяването на социални проекти, които да бъдат подкрепени от фирмите, работещи в България.

„Ако искаме да имаме професионален спорт и здрава нация, това няма как да се случи без да обърнем внимание върху спортната инфраструктура. Нееднократно съм заявявал, че след като подкрепихме провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши у нас през тази година, за следващата сме предвидили около 1 милион лева, които да бъдат разпределени съвместно с БФС между детско-юношеските футболни школи, които работят най-добре, без значение от представянето на отборите във Висшата лига”, допълни Кралев.

Реализирането на съвместния проект на „Актавис”, Детска футболна академия „Надежда” и ФК „Локомотив” София ще стартира през януари 2016 г., съобщи собственикът на ФК „Локомотив” София Иван Василев. Като част от него ще бъде изградено футболно игрище с изкуствен терен за тренировка и представителни срещи, ще се осигурят екипите и тренировъчните пособия, ще се финансира ежегодното участие на представителен тим от школата на международния турнир по футбол за деца и юноши „Готя Къп”, както и обучението на треньорите в чужбина.

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов също поздрави инициаторите на проекта и си пожела все повече фирми да помагат на българския футбол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.