Теменужка Петкова: Засега няма да има промени в газопреносната мрежа

Към настоящия момент не са на лице основания за промяна в режима на работа на националната и транзитната газопреносна мрежа. Това каза на брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде Фокус.

„Поводът за днешната пресконференция е свързан с това да ви информираме за Националната и транзитна газопреносна мрежа на България във връзка с информацията, която днес стана известна рано сутринта по повод това, че Русия преустанови доставките на природен газ за Украйна”, заяви министър Петкова.

„След такава новина е съвсем нормално да бъде сформирана оперативка в Министерство на енергетиката, тъй като ние не може да вървим след събитията. Това е важно събитие, което наложи днес Министерство на енергетиката да бъде проведена оперативка, на която бяха обсъдени много подробно състоянието на Националната газопреносна мрежа, на Транзитната газопреносна мрежа, състоянието на подземното газово хранилище в Чирен и нашата готовност за предстоящия есенно-зимен сезон.

Това, което мога да ви уведомя е, че всички колеги от анализа, който направихме е установено, че към настоящия момент не са на лице основания за промяна в режима на работа на националната и транзитната газопреносна мрежа”, каза още министър Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес