Засякоха нелегална бензиностанция с 9600 л дизел край Бяла

Мобилен екип на Митница Русе засече нелегална бензиностанция в района на град Бяла. При акцията в склад до ТИР-паркинг са задържани 9600 л дизел без платен акциз, съобщиха от Агениця "Митници". По-голямата част от горивото се съхранявало в еднотонни пластмасови бидони.

В товарен микробус пред склада имало още два бидона с нафта. Единият бил свързан с инсталация за зареждане на автомобили. Бусът действал като нелегална мобилна бензиностанция.

Собственикът на склада и на возилото признал, че са негови. Той обаче твърдял, че купил горивото на черно от непознати търговци заради изгодната цена и нямал никакви документи.

Случаят се разследва. От горивото е взета проба. Предстои да се състави акт за административно нарушение.

Преди месеци митничари откриха 950 л нелегално гориво в пристройка към заведение за хранене на ТИР-паркинг "Мидата" по главен път Русе - София. Неидентифицираният дизел се зареждал в резероварите на преминаващи камиони чрез самоделно устройство с брояч.

Преди 2 г. 38-годишния стопанин на паркинга С.И. отнесъл акт за същото митническо нарушение. Тогава той платил наложената глоба, цената на горивото и акциза и си го прибрал. По-късно търговецът се опитал неколкократно да легитимира откритите количества като остатък от върнатото гориво. Митницата доказала, че те са различни. При последния случай С.И. пак пробутал версията за платеното и възстановено гориво, но не представил никакъв документ.

Коментари

Задължително поле