Руските туристи обратно у нас

Ръстът може да стигне до 35%

Хотелиери очакват Москва да призове за отказ и от почивка в Гърция

Кризата Русия - Турция може да окаже положително влияние на българския туризъм през следващия летен сезон и страната ни да поеме част от отказалите се от южната ни съседка руски туристи, прогнозираха пред “Труд” от туристическия бранш.

„Само вчера около 20% от записалите се за Турция руски туристи бяха върнали своите резервации“, посочи Румен Драганов, шеф на Института за анализи и оценки в туризма. Той подчерта, че дори без тази криза страната ни е очаквала 20% ръст на руснаците догодина. „Сега може да постигне ръст от 35-38%, при положение че българското правителство не наложи допълнителни ограничения и не сподели мерки на ЕС“, каза Драганов.

Хотелиери посочиха пред “Труд”, че е нормално в страната ни догодина да има повече руски туристи. По последни данни през 2015 г. отливът им у нас е бил с около 26%, или със 150 000 души. Българският туристически бизнес не крие и че очаква всеки момент Русия да отправи призив към гражданите си да не пътуват и за съседна Гърция. Причината е, че Атина отказва да снабдява руските военни кораби с гориво и хранителни продукти.

##########

Мая Манолова

омбудсман

Ще препоръчам отпадане на текстовете, които изваждат лекарите от преговорите при парите за здраве.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес