На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Сформирането на мнозинство във Варна се бави

Съставянето на мнозинство в шарения общински съвет на Варна се бави. Формалната причина е, че освен ГЕРБ нито една от 11-те партии и коалиции, вкарали съветници, не се е регистрирала официално.

“На практика няма с кого да преговаряме. Законодателно срок за регистрация не е упоменат, но се надявам колегите да се регистрират до следващата сесия. Готови сме да работим конструктивно с всички”, обясни пред “Труд” председателят на местния парламент Тодор Балабанов от ГЕРБ. Кандидатурата му за поста бе единствена и бе приета с тайния вот на 36 от общо 51 съветници. Това е единственото решение от единственото заседание на новия съвет до момента.

Дата за следваща сесия, на която трябва да се изберат зам.-председатели и да се сформират постоянни комисии, още не е насрочена. На ГЕРБ, която има 22 съветници, са нужни още 4 гласа за обикновено мнозинство. Видимо няма проблем да бъдат осигурени дори чрез някоя от шестте малките групи, вкарали от 1 до трима съветници. Преди вота обаче кметът Иван Портних декларира, че не иска подмолни мнозинства от “професионални” съветници. Спасението е в ясно дясно мнозинство. Но шестчленна група “Реформатори и патриоти” се разцепи. Надеждата е направените совалки от лидерите Бойко Борисов (ГЕРБ) и Радан Кънев (РБ) да доведат до съставяне на мнозинството.

##########

Шефът на АСП

Действаме максимално бързо

Нямаше възможност да организираме обществената поръчка по-рано. Оперативната програма беше одобрена на 5 декември миналата година. Преди това нямаше как да правим нищо, каза шефът на АСП Ивайло Иванов. Трябва да се има предвид, че това е нова процедура, чиито правила нямат нищо общо с тази на фонд “Земеделие”, по която предните години се раздаваха храни на бедни, обясни Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.