На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Сформирането на мнозинство във Варна се бави

Съставянето на мнозинство в шарения общински съвет на Варна се бави. Формалната причина е, че освен ГЕРБ нито една от 11-те партии и коалиции, вкарали съветници, не се е регистрирала официално.

“На практика няма с кого да преговаряме. Законодателно срок за регистрация не е упоменат, но се надявам колегите да се регистрират до следващата сесия. Готови сме да работим конструктивно с всички”, обясни пред “Труд” председателят на местния парламент Тодор Балабанов от ГЕРБ. Кандидатурата му за поста бе единствена и бе приета с тайния вот на 36 от общо 51 съветници. Това е единственото решение от единственото заседание на новия съвет до момента.

Дата за следваща сесия, на която трябва да се изберат зам.-председатели и да се сформират постоянни комисии, още не е насрочена. На ГЕРБ, която има 22 съветници, са нужни още 4 гласа за обикновено мнозинство. Видимо няма проблем да бъдат осигурени дори чрез някоя от шестте малките групи, вкарали от 1 до трима съветници. Преди вота обаче кметът Иван Портних декларира, че не иска подмолни мнозинства от “професионални” съветници. Спасението е в ясно дясно мнозинство. Но шестчленна група “Реформатори и патриоти” се разцепи. Надеждата е направените совалки от лидерите Бойко Борисов (ГЕРБ) и Радан Кънев (РБ) да доведат до съставяне на мнозинството.

##########

Шефът на АСП

Действаме максимално бързо

Нямаше възможност да организираме обществената поръчка по-рано. Оперативната програма беше одобрена на 5 декември миналата година. Преди това нямаше как да правим нищо, каза шефът на АСП Ивайло Иванов. Трябва да се има предвид, че това е нова процедура, чиито правила нямат нищо общо с тази на фонд “Земеделие”, по която предните години се раздаваха храни на бедни, обясни Иванов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.