Изнудване за 600 000 лева в Стара Загора: "Знам къде са близките ти"

Полицията в Стара Загора задържа изнудвач в момента на получаване на 1000 лв. от жертвата си.

25-годишния Данаил М. е разследван за изнудване, придружено със заплахи. Той е арестуван за 24 часа след като искал от млад мъж в ромската махала на Стара Загора да му плати 600 хил. лв., за да не закача семейството му, информираха от Районна прокуратура.

Данаил е закопчан на 25 ноември докато прибирал първия транш от 1000 лв. от 22-годишния И.С. Предстои наблюдаващия прокурор да удължи задържането му за 72 часа и да внесе искане в Районен съд Стара Загора за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

В рамките на половин месец Данаил М. е изнудвал 22-годишния И.С. за сумата от 600 000 лева като му отправял закани за увреждане на здравето на него и членовете на семейството му, както и за имуществото му. За да го сплаши изпращал стресиращи съобщения и провеждал разговори по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще увреди здравето им или имуществото му, ако не получи сумата.

Според запознати със случая изнудвачът предполагал, че младежът има много пари, защото се носели слухове в ромската махала, че се занимава със сводничество.

"Извършени е обиск, разпитани са свидетели ще бъдат назначени експертизи", обясниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право