Синдром на професионалното изчерпване и какво помага при него

През последните години се отдава все по-голямо значение на професионалната реализация. Създава се среда на непрекъснат стрес на работното място. Това води до отрицателни ефекти както върху психичното ифизическото състояние, така и върху социалния живот на човек.С термина Синдром на Бърнаут(буквално преведено Синдром на изгаряне) се определя психичен процес, при койтоиндивидът не успява да се справи с постоянна стресова ситуация. Постепенно той става безразличен и апатичен, а понякога и циничен към хората около себе си.Синдром на Бърнаут е една от най-честите причини за отсъствие от работа сред работещите в напредналите страни.

Основният аспект на този синдром е повишеното чувство за интелектуално, емоционално и физиологично изтощение. Без да има строга дефиниция, се разглежда като професионален феномен, който влияе върху всички аспекти на личността - физиологични, емоционални, поведенчески, включително проява на суицидни настроения, инсулт, инфаркт, колит, язва, гастрит, затлъстяване, мигрена, астма, стерилитет. В последните години изследванията обхващат все по-широк кръг от професии - полицаи, учители, журналисти, лекари, научни работници и др. По данни от проучване на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари 70% от лекарите в България страдат от този синдромСиндром на Бърнаут е регистриран при около 60 професии, при които се изисква висока ефективност-преподаватели, лекари, медицински сестри, социални работници, полицаи, пилоти, войници,съдии и др.Работата с хора отнема много време и натоварва изключително емоционално. Засегнатите от този синдром преживяват емоционално изтощение и се превръщат в циници по отношение на работата си и заобикалящата ги среда. По-късно синдромът обхваща и личния живот с прояви на безсъние,неосъзната агресия,злоупотреба с алкохол или психотропни средства. Разликата между депресия и Синдром на Бърнауте„размита“ поради много общи симптоми. Колкото по-рано се предприеме целенасочена терапия, толкова по-незначителниса последствията от продължително отсъствие от работа и създаване на лични проблеми.

Медицината счита, че основен проблем при засегнатите от Синдром на Бърнаут е недостигът на СЕРОТОНИН(„хормон на щастието“).Терапията има за цел да стабилизиранивата на серотонин в нервната клетка.Прилага се ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ®.Това е високотехнологиченпродукт, бързо предоставящ на нервната клетка СЕРОТОНИН.

Таблетката на ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ® е единствена по рода си с контролирано освобождаване-патент и запазена марка на АМБРОЗ ФАРМА-Италия. Тя е двуслойна-бял и син слой, които се разграждат и усвояват последователно. Това е единственият начин да се осигури необходимата непрекъсната наличностна активните вещества в организмаи ефективно зареждане на нервните клетки със СЕРОТОНИН.Приемането на ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ®не води до нежелани ефекти, не се наблюдават промени в кръвното налягане и сърдечната честота.Важен факт при приема на ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ® е, че не се наблюдава повишение в телесното тегло, за разлика от приложениетона антидепресанти.Човек получава прилив на физическа и емоционална енергия, работи с лекота и бързо се справя с професионалните си и лични задължения.

ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ® се приема по една таблетка дневно сутрин. Продължителността на курса е 1-2 месеца.

ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ®е уникален високотехнологичен продукт, патентован в Европа и Съединените Щати, за който са правени клинични проучвания, както в България, така и в чужбина, а резултатите от тях са публикувани в авторитетни научни списания по цял свят.

Дистрибутор на ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ® е Севекс Фарма, ул.“Кричим“ 76, София,
тел.02/8650426. ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ® се продава в аптеките без рецепта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве