Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Българските военни от 29-и контингент се завърнаха от мисия в Афганистан

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов посрещнаха днес военнослужещите от 29-тия контингент от Въоръжените сили на Република България, които участваха в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Министър Ненчев благодари на българските военни за успешното участие в мисията „Решителна подкрепа“. „Вие за пореден път доказахте, че България може да се гордее със своите високо подготвени бойци“, заяви той при посрещането на контингента на летище „София“.

Днес в страната ни се завърнаха близо 100 военнослужещи от 29-тия български контингент, съставен от национален елемент, взвод за охрана на летище „Кандахар“, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО. По време на „Решителна подкрепа“ военнослужещите изпълниха успешно поставените им задачи, между които денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, контролно-пропускателния пункт, тактически и съвместни оперативни центрове, както и задачи по обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия. По време на участието си в мисията на НАТО българските военнослужещи от контингента са проверили 4 237 моторни превозни средства и 25 316 пешеходци и са изпълнили 243 механизирани и пеши патрули.

Национален командир на 29 –тия контингент е полковник Иван Ортомаров, а помощник-национален командир и национален командир на контингента в Кабул е полковник Данчо Георгиев Цонев. И двамата старши офицери са от дирекция „Операции и подготовка” на Министерството на отбраната. Командир на взвода за охрана е капитан Христо Василев от военно формирование 52 740 – Хасково, а командир на екипа от съветници е подполковник Анатолий Димитров, от военно формирование 42 600 – Мусачево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.