Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Криско с роля във вампирски филм

Борисов разговаря с феновете и ръководството на „Ботев” и „Локомотив” в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Проф. Мутафчийски: Новата вълна от грип тип Б е по-опасна от коронавируса

Забраниха на геймър да играе FIFA до живот

Гранична полиция: Няма мигрантски натиск към България

Първа индийска кола на ток Цената на модела Nexton EV ще започва от 18 000 евро

Заразените от коронавируса в Италия са 888 души, починалите са над 20

Коронавирусът и тънкият гласец на здравия разум

Макс Верстапен се пробва във виртуална кола

47 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус в Китай и 3 смъртни случая в Южна Корея

Диляна Попова сваля дрехите в „Останалото е пепел“

Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

С какво ЕС обмисля да замени думата “психиатър”?

Половин милион младежи консултирани за кариерно развитие

Над половин милион млади хора са получили консултации за своето кариерно развитие по 3-годишния проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“. Това обяви в четвъртък във Велико Търново зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Тя участва в заключителната конференция по проекта, която започна в Центъра по Кариерно развитие в старата столица. Според нея това е един от най-успешните проекти, реализирани от Министерството на образованието на стойност близо 10 млн.лв. По него са били обучени повече от 150 кариерни консултанти, които ще продължат и ще разширят своята дейност във вече изградените 28 центъра на територията на цялата страна, ако проектът бъде преподписан за следващия програмен период.

Ваня Кастрева коментира хода на информационната кампания на просветното министерство във връзка със Закона за средното образование, който трябва да влезе в сила през август идната година.

„Най-големите опасения са по отношение на хорариумните часове на учителите по отделните предмети. Количествените промени в хорариумните часове няма да застрашат педагогическата колегия по какъвто и да било начин“, заяви Кастрева.

На въпрос как може да бъде въведено изучаването на тоталитарните режими в училище, каквато петиция са внесли днес депутатите от ГЕРБ в Народното събрание, Ваня Карстева отговори, че в предвидените по учебен план часове по предмета „История и цивилизация“ могат да бъдат заложени учебни знания, които да дадат нужната историческа и гражданска грамотност на учениците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.