Изнудваният от Иванчева бизнесмен имал проект за луксозен комплекс до Бизнес Парка

Турция прибра златото си от САЩ

През октомври пристигат първите 20 електробуса за градския транспорт в София

БАКБ награди зелени проекти с 25 хил. лв. Победител е стойка за велосипеди

Икона на свети Георги подари семейство от Монтана на президента Радев Държавния глава влезе в дома на освободения от гръцки затвор с негова помощ Иво Богданов

Прокуратурата: Не проверяваме действията на разследващите по досъдебното производство срещу Иванчева

Генералният секретар на НАТО: Гърция и Турция трябва сами да разрешат различията си

Александър Ваклин е изнудваният бизнесмен от Иванчева Предприемачът работи с английски партньори

Мобилни полицейски екипи ще решават проблеми в малките населени места в Търновско Проведени са 34 срещи в областта

Показват карикатури на Тодор Живков, дело на Тодор Цонев Изложбата се открива на 26 април в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Валентин Радев отива на крака при ранената полицайка: Още търсим кой е хвърлил бомбичката

Остават още 25 процента от работата по Брекзит, заяви Мишел Барние

Румен Радев: Унижението не е най-добрият начин да се борим с корупцията Трябва да изпълняваме нашите ангажименти, а не само да рецитираме за „евроатлантически ценности”, заяви президентът в Монтана

11% ръст на приходите от международен туризъм в зимния сезон

Вицепрезидентът: Войната между институциите не е довела до нищо добро

Половин милион младежи консултирани за кариерно развитие

Над половин милион млади хора са получили консултации за своето кариерно развитие по 3-годишния проект “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“. Това обяви в четвъртък във Велико Търново зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Тя участва в заключителната конференция по проекта, която започна в Центъра по Кариерно развитие в старата столица. Според нея това е един от най-успешните проекти, реализирани от Министерството на образованието на стойност близо 10 млн.лв. По него са били обучени повече от 150 кариерни консултанти, които ще продължат и ще разширят своята дейност във вече изградените 28 центъра на територията на цялата страна, ако проектът бъде преподписан за следващия програмен период.

Ваня Кастрева коментира хода на информационната кампания на просветното министерство във връзка със Закона за средното образование, който трябва да влезе в сила през август идната година.

„Най-големите опасения са по отношение на хорариумните часове на учителите по отделните предмети. Количествените промени в хорариумните часове няма да застрашат педагогическата колегия по какъвто и да било начин“, заяви Кастрева.

На въпрос как може да бъде въведено изучаването на тоталитарните режими в училище, каквато петиция са внесли днес депутатите от ГЕРБ в Народното събрание, Ваня Карстева отговори, че в предвидените по учебен план часове по предмета „История и цивилизация“ могат да бъдат заложени учебни знания, които да дадат нужната историческа и гражданска грамотност на учениците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.