Шаранът няма да поскъпва за Никулден, обещават производители

Шаранът няма да поскъпва за Никулден. Това обещават рибовъди в Пиринския край. На рибарника край Благоевград цената на рибата на дребно ще е 5,50 лева за килограм, а на едро ще е 4,50 лева за килограм.

„Нямаме избор за цената, принудени сме да държим старите нива от предишни години, защото потреблението е свито. Пазарът определя цената,въпреки че имаме загуби, защото през лятото заради горещините имаше голяма смъртност сред рибата.

Доста търговци на жива риба фалираха през последните години. Затова целта ни е да продаваме евтино, за да реализираме продукцията си, разказва Лидия Николова, която стопанисва благоевградския рибарник заедно със съпруга си.

Толстолобът за Никулден също обещават да не поскъпва . На едро ще е по-евтин в сравнение с предишни години - 2,50 лева за килограм. На дребно ще е с лев повече - 3,50 лева за килограм. Бял амур на едро ще е 4 лева за килограм, а на дребно – 5 лева за килограм. Не е ясно обаче каква надценка ще поставят търговците в магазините. Традицонно те продават стоката с 2 лева завишение.

Коментари

Задължително поле