Отличниците на "Винария 2016" в Пловдив ще представят България на световен конкурс

Отличниците на "Винария 2016" ще представят България на световния винен форум "Concours Mondial de Bruxelles", чието 23-о издание ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив. На специален щанд ще бъдат презентирани избите, наградени с приза "Златен ритон" и златни медали на международния конкурс за вина и спиртни напитки от 17 до 20 февруари в града под тепетата, който предшества самата "Винария 2016" от 24 до 28 февруари.

Очаква се в конкурса и изложбата да се включат повече изби, тъй като това ще е своеобразна генерална репетиция за "Concours Mondial de Bruxelles". Така фирмите с най-добро представяне на "Винария 2016" имат шанс да се изявят и на световния форум, при чието откриване и закриване са предвидени специални презентации на български производители, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара.

16 родни изби вече са заявили участие в конкурсната програма на най-престижния винен конкурс в Европа - "Concours Mondial de Bruxelles", който ще превърне Пловдив в столица на виното на Стария континент догодина. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави. Всички членове на журито ще разгледат Пловдив в един от дните, като за целта ще се подготвят различни по тематика маршрути. "До провеждането на Конкурса през пролетта на 2016 г. ред събития ще поставят Пловдив на световната винена карта. Домакинството ни е огромен успех, защото професионалисти от цял свят ще се запознаят с качествени български вина", коментират от "Пробежекс" ("Probegex"), официален партньор на конкурса.

"Concours Mondial de Bruxelles" е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият, на който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес