Осъдиха условно петричанин, разпространявал детско порно

Петричанин на 35 години получи лека 2 годишна условна присъда заради това, че е разпространявал детско порно.

Т. Х. се призна за виновен и така получи съкратено производството, а условната му присъда е с 3-годишен изпитателен срок и глоба 1000 лв..

Мъжът бе аруставан през юли месец тази година от столични антимафиоти. Петричанинът бил засечен от служител на ГДБОП чрез специален софтуер да разпространява чрез интернет порно материали с деца. Установено е, че докато той е в интернет, достъп до порноматериалите имат всички, които са негови приятели в мрежата и така могат да разглеждат качените порнографски материали, като така ги споделял с голям брой хора не само в България, но и чужбина.

Мъжът свалял от мрежата и съхранявал върху домашния си компютър файлове със снимки и видеоклипове с порнографско съдържание, в които имало сексуални действия, извършвани от възрастни върху деца. Материалите били с изключително гнусно съдържание. На домашният компютър на петричанина са открити 9598 снимки и видеоклипове от този порнографски стил..

По време на разследването на Т.Х. е съдебно-психологична, психиатрична и сексологична експертиза. Установено е, че няма умствени разстройства, присъдата не е окончателна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право