Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

И частните охрани ще бдят за терористи в Старозагорско

Областната администрация в Стара Загора и полицията ще разчитат и на съдействието на частните охранителни фирми за повишаване сигурността в региона след терористичните атаки в Париж. Това стана ясно след среща на областния управител инж. Георги Ранов и ръководителите на такива фирми. До седмица ще бъде подписано и споразумение за съдействие на частните фирми с полицията и областната управа.

“Това досега не е правено, а идеята е да се възползваме на 100% от огромния потенциал на частните фирми, за повишаване на общата картина на сигурността”, заяви областният управител. Така ще могат да бъдат използвани допълнителни ресурси, не само като хора, но и като техническа структура и видеонаблюдение. На предварителната среща местните охранители са запознали ръководството на областта и полицията и с проблемите, които срещат и които може да ба бъдат избистрени при едно общо партньорство.

“Идеята е да се постигне едно по-добро взаимодействие. Хората разбират сериозността на положението и имат желание да помогнат”, обяви шефа на полицията в Стара Загора старши комисар Иван Чолаков. Той обясни също, че на срещата са обсъдени и възможни съвети към общините при обсъждане на наредбите за обществен ред да включат и допълнителни изисквания при даване на разрешителни за работа на заведение след 22 часа. Включително да осигуряват видеонаблюдение и охрана, за да обезпечават сигурността на клиентите си. В момента в региона текат и занятия с практични учения във всички общини за действия при заплаха от терористи. От полиицята търсят начин и да обезпечат 24-часово наблюдение с патрули на магистрала “Тракия” в региона, след като стана ясно, че от там минава основният канал на трафикантите на бежанци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.