И частните охрани ще бдят за терористи в Старозагорско

Областната администрация в Стара Загора и полицията ще разчитат и на съдействието на частните охранителни фирми за повишаване сигурността в региона след терористичните атаки в Париж. Това стана ясно след среща на областния управител инж. Георги Ранов и ръководителите на такива фирми. До седмица ще бъде подписано и споразумение за съдействие на частните фирми с полицията и областната управа.

"Това досега не е правено, а идеята е да се възползваме на 100% от огромния потенциал на частните фирми, за повишаване на общата картина на сигурността", заяви областният управител. Така ще могат да бъдат използвани допълнителни ресурси, не само като хора, но и като техническа структура и видеонаблюдение. На предварителната среща местните охранители са запознали ръководството на областта и полицията и с проблемите, които срещат и които може да ба бъдат избистрени при едно общо партньорство.

"Идеята е да се постигне едно по-добро взаимодействие. Хората разбират сериозността на положението и имат желание да помогнат", обяви шефа на полицията в Стара Загора старши комисар Иван Чолаков. Той обясни също, че на срещата са обсъдени и възможни съвети към общините при обсъждане на наредбите за обществен ред да включат и допълнителни изисквания при даване на разрешителни за работа на заведение след 22 часа. Включително да осигуряват видеонаблюдение и охрана, за да обезпечават сигурността на клиентите си. В момента в региона текат и занятия с практични учения във всички общини за действия при заплаха от терористи. От полиицята търсят начин и да обезпечат 24-часово наблюдение с патрули на магистрала "Тракия" в региона, след като стана ясно, че от там минава основният канал на трафикантите на бежанци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони