Засилен контрол на българо-гръцката и българо-румънската граници заради африканска чума по свинете

На 15 лв. е увеличена помощта de minimis за овца-майка и/или коза-майка

Драгомир Стойнев: Искаме вътрешния министър в парламента – иначе публикуваме стенограмата от Председателски съвет

Теменужка Петкова за забраната на сделката с ЧЕЗ: Всички трябва да се съобразим с това решение

Заседнал автобус затвори пътя за Струпешкия манастир „Св. Пророк Илия”

Кметът на Шарково: Хората в селото са отчаяни

На кои женени мъже не им липсва сексът с други жени?

Всички села в община Белово са с негодна вода за пиене

Част от стара къща се срути върху магазин в Хайредин

Турция осъди решението на Израел да приеме закон, определящ страната като държава на израелския народ

Проливни дъждове и ураганни ветрове предизвикаха големи поражения в южната част на Полша Лошото време е необичайно за страната

10 коли изгоряха при умишлен палеж на охраняем паркинг Няма пострадали при инцидента

Максималните температури днес ще са между 26 и 31 градуса Очакват се превалявания в Източна България

Aтракцион се преобърна в езеро в щата Мисури, най-малко осем са жертвите

Църквата почита Св. Пророк Илия

И частните охрани ще бдят за терористи в Старозагорско

Областната администрация в Стара Загора и полицията ще разчитат и на съдействието на частните охранителни фирми за повишаване сигурността в региона след терористичните атаки в Париж. Това стана ясно след среща на областния управител инж. Георги Ранов и ръководителите на такива фирми. До седмица ще бъде подписано и споразумение за съдействие на частните фирми с полицията и областната управа.

„Това досега не е правено, а идеята е да се възползваме на 100% от огромния потенциал на частните фирми, за повишаване на общата картина на сигурността“, заяви областният управител. Така ще могат да бъдат използвани допълнителни ресурси, не само като хора, но и като техническа структура и видеонаблюдение. На предварителната среща местните охранители са запознали ръководството на областта и полицията и с проблемите, които срещат и които може да ба бъдат избистрени при едно общо партньорство.

„Идеята е да се постигне едно по-добро взаимодействие. Хората разбират сериозността на положението и имат желание да помогнат“, обяви шефа на полицията в Стара Загора старши комисар Иван Чолаков. Той обясни също, че на срещата са обсъдени и възможни съвети към общините при обсъждане на наредбите за обществен ред да включат и допълнителни изисквания при даване на разрешителни за работа на заведение след 22 часа. Включително да осигуряват видеонаблюдение и охрана, за да обезпечават сигурността на клиентите си. В момента в региона текат и занятия с практични учения във всички общини за действия при заплаха от терористи. От полиицята търсят начин и да обезпечат 24-часово наблюдение с патрули на магистрала „Тракия“ в региона, след като стана ясно, че от там минава основният канал на трафикантите на бежанци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.