САС потвърди: Няма виновни за рухналата сграда на ул. „Алабин“, убила две момичета

Зам.-министър Кръстева: През пролетта започваме изготвянето на Стратегическия план по новата ОСП

Президентът Радев изразява съболезнования на Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

В 52 населени места ще ваксинират птиците срещу нюкясълска болест

Прокуратурата разследва как отровата, убила Стефан от Кардам, е попаднала в дома му

Иран съобщи за три нови случая на заразени с коронавируса

Тръмп издигна нов шеф на US разузнаването

МВнР потвърди: Българин е сред загиналите при стрелбата в Германия

Активисти от ВМРО искат четири емблематични храма във Велико Търново да станат действащи Инициаторите настояват средновековната църква "Свети Спас" да бъде възстановена като Музей на иконата

Премиерът Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход

Сърби търсят летни ваканции в Банско Идват заради фестивали, планински турове и спа почивки

Зам.-министър Бойко Пенков: Има пълна готовност на здравните власти за борба с коронавируса

Новият стар областен на Видин встъпи официално в длъжност

Правят сайт за Наредба Н-18

Президентът Радев: Младежката непримиримост ни е необходима

И частните охрани ще бдят за терористи в Старозагорско

Областната администрация в Стара Загора и полицията ще разчитат и на съдействието на частните охранителни фирми за повишаване сигурността в региона след терористичните атаки в Париж. Това стана ясно след среща на областния управител инж. Георги Ранов и ръководителите на такива фирми. До седмица ще бъде подписано и споразумение за съдействие на частните фирми с полицията и областната управа.

„Това досега не е правено, а идеята е да се възползваме на 100% от огромния потенциал на частните фирми, за повишаване на общата картина на сигурността“, заяви областният управител. Така ще могат да бъдат използвани допълнителни ресурси, не само като хора, но и като техническа структура и видеонаблюдение. На предварителната среща местните охранители са запознали ръководството на областта и полицията и с проблемите, които срещат и които може да ба бъдат избистрени при едно общо партньорство.

„Идеята е да се постигне едно по-добро взаимодействие. Хората разбират сериозността на положението и имат желание да помогнат“, обяви шефа на полицията в Стара Загора старши комисар Иван Чолаков. Той обясни също, че на срещата са обсъдени и възможни съвети към общините при обсъждане на наредбите за обществен ред да включат и допълнителни изисквания при даване на разрешителни за работа на заведение след 22 часа. Включително да осигуряват видеонаблюдение и охрана, за да обезпечават сигурността на клиентите си. В момента в региона текат и занятия с практични учения във всички общини за действия при заплаха от терористи. От полиицята търсят начин и да обезпечат 24-часово наблюдение с патрули на магистрала „Тракия“ в региона, след като стана ясно, че от там минава основният канал на трафикантите на бежанци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.