Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

Станислав, бащата на убитата Ани: Детето издъхна в съня си, след това го накълцах

Бащата на 4-годишната Ани, чиято смърт изправи косите на Гърция и България, проговори от затвора пред гръцка медия. Станислав, който си спечели прозвището Канибала, е в изолация вече 7 месеца в килия в Корфу.

„Вечерта преди да се случи това нещо, всичко беше добре. Пих, защото взимам някои вещества. Детето вечерта беше добре. Сложих го да спи и сутринта към 10 ч, когато се събудих, го намерих мъртво да мен“, разказа Станислав, бащата на убитата Ани.

Българинът обясни, че с Ани спят в една стая и малката се е унесла към 23 ч вечерта. Той заспал много по-късно към 1-1,30 ч, защото дошъл приятелят му, който живеел в къщата му. Сигурно става въпрос за Николай (Назиф), ставал известен от първите разпити. „На следващата сутрин се събудих към 10,00 ч и бях учуден, защото малката става към 7-8 ч и ми направи впечатление, че детето е до мен.

Тялото беше като камък, устните сини и аз веднага разбрах, че нещо не е добре. Приятелят ми беше станал. Казах му: „Ела да видиш. Нещо се е случило. Виж детето“, и разбрахме, че е мъртво“.

Както е известно, малката Ани изчезна в Атина, а по-късно трупът й беше намерен разчленен, сготвен и изхвърлен, като заподозрени са родителите й, които намесват и техен общ приятел, също българин. На въпрос от какво е умряла Ани, Станислав казва: „За мен това е мистерия. Не мога да разбера какво може да е станало, защото както ви казах, детето беше добре вечерта, а сутринта, когато се събудих, го намерих мъртво“.

Станислав споделя, че най-напред се е опитал да съживи Ани, разтърсил я. Искал да се обади по телефона на полицията или на болницата, но приятелят му го спрял, защото като зависим щели да го обвинят каквото и да стане.

„Този ден взех около 5 грама, а обикновено взимам 2-3 най-много. Приятелят ми го даде (б.а. наркотика)“. Приятелят също така му обяснил, че детето не било добре от 2-3 дни, но не искал да го притеснява. И казал на Станислав също как да скрие тялото. На въпрос кой е взел решението трупчето на Ани да бъде премахнато и то с такава жестокост, бащата отговаря: „Какво да ви кажа! Даже аз самият не мога да осъзная това. Сега и да искам да върна времето назад, не мога!“.

Станислав обяснява, че всичко направил сам, но приятелят му помогнал да изчистят къщата. „Каза ми „така и така да направя“ и от наркотиците, които взех, не разбирах последствията“, оправда се бащата на Ани. Станислав повтаря непрекъснато, че е бил под влиянието на дрога.

„Приятелят ми знае всичко. Гледаше ме, но не ми помагаше. Когато жена ми се върна, той си тръгна. Не знам каква беше причината да си тръгне. Каза ми да не се безпокоя. Каквото е станало, станало!“. Българинът признава също, че приятелят му го изнудвал за пари, защото в противен случай щял да разкаже всичко на полицията. „Не мога да спя. Имам кошмари. Не мога да разбера как съм направил всичко това. Исках да кажа всичко на жена ми, защото не издържах, но той ми каза: Ти луд ли си?! Тя е майка, ще те убие! Питах го какво да й кажа тогава?“, попитал Станислав. „Един ден преди да се върне жена ти, ще й кажеш, че детето се е изгубило“, посъветвал го приятелят. Станислав дал следното обяснение на майката на Ани: „Взех си дозата и после като се събудих, детето го нямаше“. В България се върнал, за да се види с родителите на жена си и да им каже, че детето е изчезнало. Но не намерил нито майка й, нито баща й. Само брат й. Оставил им пари.

„Разбрах много късно какво съм сторил на дъщеря си, но нямаше вече тяло. Не знам какво да кажа. Сега се чувствам много зле. Не мога да намеря думи да го опиша. Но искам едно нещо да разберете – че не съм убил детето. Аз го намерих мъртво и нямах никаква причина да правя това. Ако върна времето назад, никога не бих сторил това. Щях да се обадя на полицията и да кажа истината“, кълне се Станислав. Той споделя, че в стаята никога не е държал наркотици. А на въпроса как се чувства зад решетките, отговаря: „Като в затвор. Не е най-доброто място. Не се страхувам. Не мисля, че нещо може да се случи. Страдам и се разкайвам много и търся прошка от жена си“.

„Стандарт“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.