Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Станислав, бащата на убитата Ани: Детето издъхна в съня си, след това го накълцах

Бащата на 4-годишната Ани, чиято смърт изправи косите на Гърция и България, проговори от затвора пред гръцка медия. Станислав, който си спечели прозвището Канибала, е в изолация вече 7 месеца в килия в Корфу.

“Вечерта преди да се случи това нещо, всичко беше добре. Пих, защото взимам някои вещества. Детето вечерта беше добре. Сложих го да спи и сутринта към 10 ч, когато се събудих, го намерих мъртво да мен”, разказа Станислав, бащата на убитата Ани.

Българинът обясни, че с Ани спят в една стая и малката се е унесла към 23 ч вечерта. Той заспал много по-късно към 1-1,30 ч, защото дошъл приятелят му, който живеел в къщата му. Сигурно става въпрос за Николай (Назиф), ставал известен от първите разпити. “На следващата сутрин се събудих към 10,00 ч и бях учуден, защото малката става към 7-8 ч и ми направи впечатление, че детето е до мен.

Тялото беше като камък, устните сини и аз веднага разбрах, че нещо не е добре. Приятелят ми беше станал. Казах му: “Ела да видиш. Нещо се е случило. Виж детето”, и разбрахме, че е мъртво”.

Както е известно, малката Ани изчезна в Атина, а по-късно трупът й беше намерен разчленен, сготвен и изхвърлен, като заподозрени са родителите й, които намесват и техен общ приятел, също българин. На въпрос от какво е умряла Ани, Станислав казва: “За мен това е мистерия. Не мога да разбера какво може да е станало, защото както ви казах, детето беше добре вечерта, а сутринта, когато се събудих, го намерих мъртво”.

Станислав споделя, че най-напред се е опитал да съживи Ани, разтърсил я. Искал да се обади по телефона на полицията или на болницата, но приятелят му го спрял, защото като зависим щели да го обвинят каквото и да стане.

“Този ден взех около 5 грама, а обикновено взимам 2-3 най-много. Приятелят ми го даде (б.а. наркотика)”. Приятелят също така му обяснил, че детето не било добре от 2-3 дни, но не искал да го притеснява. И казал на Станислав също как да скрие тялото. На въпрос кой е взел решението трупчето на Ани да бъде премахнато и то с такава жестокост, бащата отговаря: “Какво да ви кажа! Даже аз самият не мога да осъзная това. Сега и да искам да върна времето назад, не мога!”.

Станислав обяснява, че всичко направил сам, но приятелят му помогнал да изчистят къщата. “Каза ми “така и така да направя” и от наркотиците, които взех, не разбирах последствията”, оправда се бащата на Ани. Станислав повтаря непрекъснато, че е бил под влиянието на дрога.

“Приятелят ми знае всичко. Гледаше ме, но не ми помагаше. Когато жена ми се върна, той си тръгна. Не знам каква беше причината да си тръгне. Каза ми да не се безпокоя. Каквото е станало, станало!”. Българинът признава също, че приятелят му го изнудвал за пари, защото в противен случай щял да разкаже всичко на полицията. “Не мога да спя. Имам кошмари. Не мога да разбера как съм направил всичко това. Исках да кажа всичко на жена ми, защото не издържах, но той ми каза: Ти луд ли си?! Тя е майка, ще те убие! Питах го какво да й кажа тогава?”, попитал Станислав. “Един ден преди да се върне жена ти, ще й кажеш, че детето се е изгубило”, посъветвал го приятелят. Станислав дал следното обяснение на майката на Ани: “Взех си дозата и после като се събудих, детето го нямаше”. В България се върнал, за да се види с родителите на жена си и да им каже, че детето е изчезнало. Но не намерил нито майка й, нито баща й. Само брат й. Оставил им пари.

“Разбрах много късно какво съм сторил на дъщеря си, но нямаше вече тяло. Не знам какво да кажа. Сега се чувствам много зле. Не мога да намеря думи да го опиша. Но искам едно нещо да разберете – че не съм убил детето. Аз го намерих мъртво и нямах никаква причина да правя това. Ако върна времето назад, никога не бих сторил това. Щях да се обадя на полицията и да кажа истината”, кълне се Станислав. Той споделя, че в стаята никога не е държал наркотици. А на въпроса как се чувства зад решетките, отговаря: “Като в затвор. Не е най-доброто място. Не се страхувам. Не мисля, че нещо може да се случи. Страдам и се разкайвам много и търся прошка от жена си”.

“Стандарт”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.