Георгиев върна „Рубин“ в играта

Благой Георгиев върна руския „Рубин“ в играта за Лига Европа. Българският халф вкара безкрайно важния първи гол в 72-рата минута, с който тимът от Казан съкруши „Сион“ у дома. Така съдбата на „Рубин“ ще бъда решена в последния кръг, когато отборът гостува на отпадналия „Бордо“, а „Сион“ приема класиралия се „Ливърпул“. Досега едни от най-добрите мачове на Георгиев бяха именно в Лига Европа.

Юрген Клоп видя един от най-глупавите голове, които отборите му са допускали. В началото на мача вратарят на „Ливърпул“ Симон Миноле държа в ръцете си цели 22 секунди топката още във втората минута на мача с „Бордо“ (2:1) и бе наказан непряк свободен удар. От него французите откриха резултата. Официалното позволено задържане на топката от вратар с ръце е 6 секунди. Израелският съдия Алон Йефет го изчака в случая 3 пъти повече. Джеймс Милнър (от дузпа) и Кристиян Бентеке забиха два пъти за обрата и класирането на „Ливърпул“.

„Човек се учи от грешките си - призна Миноле. - Държейки топката в ръце, опитвах да намеря най-доброто решение.“

„Първите 20 минути не са време, в което да се бави времето и да се брани резултатът - обясни Клоп. - В крайна сметка ние дадохме повод на съдията да отсъди този непряк свободен удар.“

За германския треньор това е втора поредна победа с „Ливърпул“ в Лига Европа след 1:0 като гост над „Рубин“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят