Бербатов забърка скандал в Гърция

Димитър Бербатов попадна в епицентъра на скандал, който разлюля неговия клуб ПАОК след поредния неуспех в Лига Европа. Българският нападател бе сменен в 71-ата минута и ядосан си тръгна от стадион “Тумба” в Солун още преди да завърши мачът срещу азербайджанския “Габала” (0:0). Постъпката на звездата нажежи обстановката в неговия клуб и подпали фитила на интриги.

Бербатов напусна терена видимо раздразнен и директно се отправи към съблекалнята, без да се поздрави с треньора Игор Тудор и съотборниците си на резервната скамейка. После е потеглил в неизвестна посока преди последния съдийски сигнал.

Гръцките медии алармираха за поведението на българина и здраво раздухаха скандала. Лансират се различни хипотези за недоволството на Бербо. Една от най-пикантните версии твърди, че футболистът има да получава бонуси към заплатата си и по тази причина е изнервен. Това предположение може да се разглежда като потвърждение на слуховете, че българинът иска да напусне ПАОК още през зимния трансферен прозорец и е натоварил мениджъра си със задачата да му търси отбор. Подобни новини се появиха в гръцката преса непосредствено преди мача с “Габала”, но от ръководството на клуба ги отрекоха. Само ден по-късно обаче вариантът за раздяла между Бербатов и ПАОК изглежда още по-актуален.

34-годишният нападател премина в тима от Солун през лятото като свободен играч, след като не бе продължен договорът му с “Монако”. ПАОК изглеждаше като един от последните варианти за него, тъй като се говореше за интерес от клубове от САЩ и от английските “Борнемут” и “Астън Вила”. Точно преди затварянето на трансферния прозорец Бербатов подписа за един сезон с гърците, които го посрещнаха много топло и с голяма еуфория.

На пресконференцията след мача срещу “Габала” треньорът на българина Игор Тудор не обърна голямо внимание на реакцията на Бербо след смяната. Хърватският спец коментира: “Има играчи, които се ядосват на случващото се на терена. Можех да видя, че е малко уморен. Исках да опитам нещо ново.”

В двубоя Бербатов не успя да се изравни с Христо Стоичков по голове в европейските турнири. Камата има 34 попадения, а звездата на ПАОК е с едно по-малко. От пролетните си изяви с “Монако” в Шампионска лига досега Бербо чака напразно 34-ия си гол в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят