Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Михаил Миков: Бюджетът на управляващите застрашава сигурността и мира в държавата

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата. Той е израз на разбирания за управление, които застрашават и вътрешната сигурност, и етническия мир”, категоричен бе Миков. Председателят на БСП отбеляза, че левицата е направила предложения за изменения преди второто четене на Бюджет 2016 в опит за минимизиране на щетите, които нанася той. „Дори да бъдат приети в цялост, няма как да подкрепим този бюджет, защото и по принцип, и по философията си той е несъвместим с лявата политика, която предлагаме”, подчерта обаче лидерът на левицата.

„Ясно е, че новият бюджет е несъвместим с националния интерес на България, още по-малко с интереса на хората. Той обслужва тесен кръг от лица и хора, които се опитват да съсредоточат в себе си още повече от публичните ресурси, които поначало би трябвало да са предназначени за провеждане на политики в интерес на хората”, заяви Михаил Миков.

По това кой ще подкрепи бюджета и на второ четене, ще стане ясно и кой стои близко до този тесен кръг от хора, които ползват политическата власт за реализиране на конкретни частни икономически интереси. По това кой няма да подкрепи този бюджет ще стане ясно и кой отстоява интереса на хората и националния интерес, смята лидерът на социалистите.

„Последното заседание на Националния съвет беше показателно за това как някои другари разбират вътрешнопартийния живот и своята роля в него. Преди всичко трябва да е ясно, че БСП има устав и всички решения на органите на партията трябва да се разполагат на плоскостта на неговите разпоредби”. Това заяви председателят на БСП пред членовете на НС на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Гласуването, което проведохме предния път, беше в противоречие с устава и в интерес на партията”, отбеляза Михаил Миков, но едновременно с това попита: „Как ще засилим доверието в партията и надеждността на нейното функциониране, ако продължим да прокарваме личните си, често неполитически интереси, в нарушение на правилата?”.

„Трябва да е ясно, че дискусиите по вътрешнопартийни въпроси следва да се водят преди всичко в уставните органи на партията. Изнасянето им в медиите и другаде може и да обслужва нечий частен интерес, но не допринася за добрия облик на БСП сред хората”, категоричен бе лидерът на левицата.

„Ако някой не е разбрал от доклада ми на предишното заседание на НС какви са причините за лошото представяне на БСП на последните избори, той или не е слушал внимателно, или пък не обича да слуша неприятни новини”, каза Михаил Миков. Председателят на БСП припомни, че много хора са заявили, че „ръководството не е казало нищо за причините за лошия резултат.

„Смятам, че достатъчно беше казано. Могат още много неща да се кажат и на нашите заседания и на заседанията на Общинските и Областните съвети, които трябва да конкретизират проблемите, за да търсим заедно решения както на национално, така и на областно и общинско равнище”, подчерта Миков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.