Съветник, тръгнал на лов за глигани, хвана двама каналджии на "Осман баир"

Двама афганистанци са били хванати на една от "магистралите" на бежанците в Странджа планина- "Осман баир". Това съобщи концесионерът на ловното поле Георги Манев.

"Бяхме си на лов за глигани. Единия афганистанец се изпречи пред мен. Другият беше на няколко метра", разказа пред "Труд" Манев, който е общински съветник в бургаския местен парламент. Преди броени дни, генерал Илия Илиев залови група от 30 мигранти на същото място, пак по време на лов.

"Вероятно новите двама са каналджии, тъй като бяха облечени много добре. Освен това говореха перфектно английски език и имаха айфони". С подсвирване дадоха сигнал на групата, която предвождаха. Мигрантите свиха по пътеките и избягаха. Бяха поне 20 души", обясни Георги Манев.

Ловците веднага сигнализирали на граничарите, да дойдат да поемат двамата заловени.

Междувременно заради лошото време през последните дни потокът е секнал. Дори през най- предпочитаната в момента от бежанците "магистрала" - до село Близнак, бил заловен само един афганистанец. Много вероятно е сега пътеките да се променят, тъй като планинските пътеки и гората през зимата са трудно проходими.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини