Букмейкърите: Григор ще се върне в топ 10 през 2016-а

Григор Димитров ще се завърне в топ 10 на световния мъжки тенис през следващата година, ако се разчитат добре знаците на букмейкърските прогнози за следващия сезон. Коефициентите за триумф на българина в четирите турнира от Големия шлем са №8 по ред на фаворитите. Залози за Григор се приемат при ставки около 1:21, като зад него в прогнозите са имена като Давид Ферер, Ришар Гаске и Жо-Вилфред Цонга. И тримата са в топ 10 в момента, докато Димитров е номер 28.

Букмейкърите сочат Григор и като вероятен участник във финалния Мастърс за догодина, колкото и да е рано за такива прогнози. 24-годишният българин е под №8 в списъка по коефициенти. Ако се сбъднат очакванията, това означава, че Димитров ще е на надпреварата на най-добрите осем за годината.

В събота преди обяд родната звезда в тениса ахна при вида на зала „Арена Армеец“, докато изнасяше открит урок на деца от наши тенис школи.

Той бе част от програмата на тенисиста за краткия му престой у нас, а гвоздеят бе, когато Димитров срещна Гаел Монфис в демонстративен мач.

Григор влезе за първи път в съоръжението и дори подсвирна от възхищение. После се забавлява с дечурлигата, които го гледаха с възхищение и очевидно се притесняваха от близостта с любимеца им.

„Децата за открития урок са определени по критерии, по ранглиста - уточни бащата на звездата Димитър Господинов. - Той не забравя откъде е тръгнал, затова сега играе с тях. Прави го с огромно удоволствие. Григор никога не е забравял откъде е тръгнал и помощта, която му е оказвана, затова сега и той дава на тези малки дечица.“

„Всяко идване в България за мен е специално - каза Димитров преди шоуто с Монфис. - Всеки човек в залата е важен за мен, тръпката е особена.“

След срещата Григор замина за Маями, където започва интензивна двуседмична работа с новия си треньор Франко Давин. Аржентинецът е във Флорида от миналата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт