Как се разпознават телефонни измамници?

Правителството на Джузепе Конте призова за подкрепа в борбата с коронавируса

Сблъсъци на полиция и демонстранти на островите Лесбос и Хиос заради мигрантски центрове (СНИМКИ)

Личните лекари: Не можем да издаваме болнични за доброволна карантина

Двама турски военни са убити при въздушен удар в Идлиб

Проф. Олег Асенов: У нас тарифите за тол такси са най-ниски в Европа

Шефът на кризисния щаб: 10 българи и 4 чужденци са под наблюдение във ВМА, чакат се резултатите  Към момента няма потвърдени случаи на коронавирус у нас

Д-р Георги Миндов: Защитата с маска е за тези, които са в инкубационен период

Първи заразен с коронавирус в Дания

Гърция издири пасажерите, пътували със заразената с коронавирус 38-годишна жена

Доц. д-р Атанас Мангъров: В следващите дни ще се появят първите случаи на коронавирус у нас

Цената на петрола падна под 52 долара за барел

Данните за коронавируса в Китай сочат положителна тенденция, в Южна Корея се увеличават заразените

Тръмп: САЩ са готови да се справят в коронавируса

Григор Димитров се класира за четвъртфинал в Акапулко

Англия, Германия и Холандия в топ 3 на най-търсените вузове

Великобритания, Германия и Холандия са трите държави, чиито университети са най-предпочитани от българските младежи. В момента тече кампанията по избор на висше училище от тазгодишните абитуриенти. Крайният срок за изпращане на документите за вузовете на Острова и в Холандия е 15 януари. В някои университети с програми по изкуства срокът е до 24 май.

Всяка година за Англия заминават около 2000-3000 наши студенти. Таксата за обучение се покрива от студентския заем – между 6000 и 9000 паунда. Може да се вземе само част от сумата. Кредитът се връща, когато годишният доход след завършването на младежа стигне 12 000 паунда, ако живее в България. Шотландските университети са без такси. За Германия още е рано – срокът там е до 31 май. Таксата е от 100 до 500 евро, а някъде не се плаща нищо.

В Холандия университетите предлагат доста интересни специалности като нанотехнологии, авиационно инженерство, компютърни игри и др. Таксата е 1984 евро на година, но държавата има добра система за заеми и стипендии. Кандидатства се от 15 януари до 31 март. Сред най-търсените вузове са HAN University of Applied Sciences, Stenden University, Hanze University, University of Twente, Saxion University of Applied Sciences, HZ University, Inholland University и други.

На 3 декември в София в хотел “Радисън” има представяне на австрийския университет по туризъм MODUL, който е един от водещите в света. Той предлага програми не само на английски език, но и обучение по азиатски езици.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.